Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü: İsrail Yeni Bİr Guantanamo Kurdu

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü: İsrail Yeni Bİr Guantanamo Kurdu

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinden gözaltına alınan Filistinli sivilleri tasfiye etmesine ilişkin acil bir uluslararası soruşturma çağrısında bulundu.

Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'de tutuklananları, güneydeki Beerşeba ve Gazze şehirleri arasında yer alan "Sde Timan" olarak bilinen bir kampta gözaltına aldığı ve burayı "yeni bir Guantanamo hapishanesi" olarak nitelendirdiği ve tutukluların çok zor koşullarda, tavuk kümesi gibi yerlerde açıkta ve uzun süre yiyecek ve içecek olmadan tutulduğu belirtildi.

Söz konusu kamptaki tutukluların yaş grupları, reşit olmayanlardan yaşlılara kadar değişiyor ve gözleri bağlı olarak sorgulanıyor ve günün büyük bir bölümünde çitle çevrili yerleşkelerde elleri bağlı, gece saatlerinde gözaltına alınanların üzerinde durulduğu ve onları yormak ve işkence etmek için güçlü bir şekilde gözaltına alındığına dair ifadelere yer verildi.

İsrail işgal ordusu, geçtiğimiz 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye karşı acımasız bir saldırı başlattı; Filistinlilere ve uluslararası kaynaklara göre çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 19.000'den fazla kişi şehid oldu

Kaynak:Haber Kaynağı