Ateşkes Başlamadan Önce İşgalci İsrail Gemisinin Hedef Alındığı Ortaya Çıktı

Ateşkes Başlamadan Önce İşgalci İsrail Gemisinin Hedef Alındığı Ortaya Çıktı

Al-Mayadeen'in özel kaynakları, Gazze'deki ateşkesin yürürlüğe girmesinden saatler önce Umman Denizi'ndeki bir İsrail gemisinin hedef alındığını ve ateşe verildiğini doğruladı.

Özel kaynaklar Al-Mayadeen'e , Filistin direnişi ile İsrail işgal grubu arasında Cuma sabahı başlayan Gazze Şeridi'ndeki ateşkesin uygulanmasından saatler önce, Perşembe gecesi Umman Denizi'nde bir İsrail gemisinin hedef alındığını doğruladı.

Özel kaynaklar, Hint Okyanusu'nun kuzeyinde hedef alınan geminin, alev almasına neden olacak bir darbe aldığını bildirdi.

Associated Press, Amerikalı bir yetkilinin Hint Okyanusu'nda İsrail'e ait bir geminin insansız hava aracı saldırısında hedef alındığını söylediğini aktardı.

Amerikalı yetkili, geminin Malta bandıralı olduğunu ve uluslararası sulardayken bomba yüklü bir drone tarafından hedef alındığından şüphelenildiğini belirterek, drone'un patlayarak mürettebattan herhangi birine zarar vermeden gemiye zarar verdiğini söyledi.

Yemen silahlı kuvvetleri, Kızıldeniz'de bir İsrail gemisini alıkoymuş, Şeride'ye yönelik saldırılar durana kadar İsrail işgaline karşı askeri operasyonlara devam edeceklerini vurgulamıştı.

TERCÜME TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı