Arap Ligi : İsrail İle Normelleşmek Filistin'in Çıkarına

Arap Ligi : İsrail İle Normelleşmek Filistin'in Çıkarına

Arap Devletleri Ligi'nin Birleşmiş Milletler misyonu başkanı Büyükelçi Majid Abdel Fattah, İsrail ile ilişkilerin bazı Arap ülkeleri tarafından normalleştirilmesinin Filistinlilerin çıkarına olabileceğini söyledi.

Abdel-Fattah, Çarşamba günü El Cezire Mubasher'in akşam programına verdiği röportajda, "İsrail ile normalleşmeyi Filistin davasına karşı bir adım olarak görmediğini, aksine Filistin davasına karşı bir adım olarak kullanılabileceğini" söyledi.

Aynı bağlamda Abdel-Fattah, üniversitenin Filistin davasıyla ilgili medyaya yansımayan büyük çabalar sarf ettiğini düşünüyor.

Bu çabalardan en öne çıkanının "İsrail'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırının ertesi günü Ürdün'ün başkanlığında Kudüs-ü Şerif'i savunmak için kurulan Arap Bakanlar Komitesi'nin yaptığı açıklama" olduğuna dikkat çekti.

Abdel-Fattah, "İsrail Uluslararası Adalet Divanı'na başvurmaktan korkuyor, çünkü işgali uluslararası hukuku ihlal eden bir işgal olarak tanımlayacağını biliyor dedi

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun geçen ayın sonunda, Uluslararası Adalet Divanı'ndan İsrail'in Filistin topraklarını işgalinin fiili bir ilhak teşkil edip etmediği konusunda hukuki görüş bildirmesini isteyen bir Filistin karar taslağı lehinde oy kullanması dikkat çekicidir.

Kaynak:Haber Kaynağı