Arap Birliği Esad ile Yapılan Görüşmeleri Askıya Aldı

Arap Birliği Esad ile Yapılan Görüşmeleri Askıya Aldı

Arap Birliği, Captagon ve mülteciler konusunda devam eden anlaşmazlıklar nedeniyle Suriye rejimiyle 'toplantıları askıya aldı'

Suudi Al-Sharq Al-Awsat gazetesi ve Rus haber ajansı RIA Novosti'nin haberine göre, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad rejimiyle normalleşmeyi denetlemek üzere oluşturulan Arap Birliği bakanlar komitesi, rejim temsilcileriyle toplantıları askıya aldı .

Şarku'l Avsat geçen hafta , Lübnan'da yaşayan yüzbinlerce Suriyeli mültecinin geri dönüşüne ilişkin Lübnan-Suriye görüşmelerinin sonuçsuz kalması ve Esad rejiminin bu talebi reddetmesi üzerine bakanlar komitesinin toplantılarını durdurduğunu bildirmişti.

Komitede Suudi Arabistan, Ürdün, Irak, Lübnan ve Mısır'dan bakanların yanı sıra Arap Birliği Genel Sekreteri de yer alıyor.

RIA Novosti, "bilgili kaynak" olarak adlandırdığı bir kaynağın, Suriye ile ilgilenen Arap Birliği komitesinin "temsilcilerle temaslarını dondurduğunu" söylediğini aktardı ve bunun "ABD hükümetinin doğrudan baskısı" nedeniyle olduğunu iddia etti.


Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 12 yıl aradan sonra ilk kez geçtiğimiz Mayıs ayında Cidde'de düzenlenen Arap Birliği zirvesine davet edilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı