Ankara'dan  Suriye Konusunda  Sesiz Kalın Talimatı

Ankara'dan Suriye Konusunda Sesiz Kalın Talimatı

Ankara, ülke yetkililerine Şam ile yakınlaşma sorunu hakkında sessiz kalmalarını emretti

Bazı Türk kaynakları, Ankara'nın ülke yetkililerine yorumlarında Şam ile yakınlaşma konusuna değinmemelerini emrettiğini duyurdu.

Isna'ya göre, Türk hükümetine yakın bazı kaynaklar, Suriye "Al-Watan" gazetesiyle yaptığı bir görüşmede, Türk hükümetinin başkanı tarafından ülke yetkililerine Ankara-Şam yakınlaşma davasının devam etmesi için emirler verildiğini açıkladı. medya çatışmalarından uzak, çok gerekli haller dışında Suriye ile uzlaşma prosedürleri ve gelişmeleri hakkında yorum yapmaktan kaçının. dediği belirtildi

Kaynaklar şunları söyledi: Bu tür emirlerin verilmesinin nedeni, iki ülkenin çıkarları doğrultusunda gerçek bir ilerleme sağlanana kadar konunun kamuoyuna duyarlılığı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kazanmaya yönelik iç planlarıdır. Ekonomik koşulların bozulması nedeniyle Haziran 2023 seçimlerinde muhalefetin oyları ve Suriyeli mülteciler sorunu ona karşı bir koz olarak kullanılıyor.

Bu kaynaklar ayrıca şunları söyledi: Türk hükümeti, Şam'la diyaloğun geleceğine ilişkin, bir kısmı muhalefet partilerinin açıklamalarına cevaben dile getirilen yorumları kontrol etmeli, bunun yanı sıra medyada yersiz tahminlerde bulunmaktan ve bu konudaki yorumları sınırlandırmalı. Türkiye'nin askeri operasyonlarını birinci düzey yetkililer, ülkenin askeriye vurguluyor.

Bahsi geçen kaynaklar şunları ekledi: Türk hükümeti ile ordu ve güvenlik komutanları, Suriye ve Türk istihbarat teşkilatlarının gizli toplantılarına ve bu toplantılarda gerginliğin önlenmesine özel önem veriyor, böylece başarılı sonuçlar alınıyor, siyasi ve siyasi bir ortama girilmesi için şartlar sağlanıyor. iki ülke arasında yapıcı diyalog Suriye'ye karşı 10 yıllık savaşın yarattığı güvensizlik ortamı ortadan kalkmalıdır.

Suriye-Türkiye ilişkilerindeki gelişmeleri izleyen bazı kaynaklar El Vatan'a şunları söyledi: Ankara'nın bu ülke yetkililerinin Şam'la ilişkilerin iyileştirilmesine ilişkin açıklamalarını sınırlandırma emri doğruysa, bunun nedeni Erdoğan hükümetinin içişlerinde revizyona gitmesidir denildi

Kaynak:Haber Kaynağı