‘Amerika’ya Ölüm, İsrail’e Ölüm’

‘Amerika’ya Ölüm, İsrail’e Ölüm’

¥ Ortadoğu’da İran olmadan barış ve istikrarın sağlanamayacağını ve “terörün” yok edilemeyeceğini iddia eden Ruhani,” Terörist gruplarla mücadelede Irak, Suriye, Lübnan ve Yemen halkına yardım eden güç İran İslam Cumhuriyetidir” şeklinde konuştu.

İran İslam Devrimi’nin 36. yıl dönümü ülke genelinde törenlerle kutlandı. Kutlama törenlerinde, her yıl olduğu gibi bu sene de “Amerika’ya ölüm” ve “İsrail’e ölüm” sloganları atıldı. Törende konuşan  İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Batılı yetkililerin, “yaptırımların İran’ı müzakereye mecbur bıraktığı” yönündeki açıklamalarını gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Batılı yetkililerin, “yaptırımların İran’ı müzakereye mecbur bıraktığı” yönündeki açıklamalarını gerçeği yansıtmadığını söyledi. İran İslam Devrimi’nin 36. yıl dönümü ülke genelinde törenlerle kutlandı. Kutlama törenlerinde, her yıl olduğu gibi bu sene de “Amerika’ya ölüm” ve “İsrail’e ölüm” sloganları atıldı. Başkent Tahran’daki Azadi Meydanı’ndaki törene katılan yüz binlerce İranlıya hitap eden Ruhani, “Biz bağımsızlığımızı kolay kazanmadık ve onu kolayca kaybetmeye niyetimiz yok. Bağımsızlık bizim için kendi ayaklarımız üzerinde durmak ve halkın iradesini hakim kılmaktır. dedi. Ruhani, ABD ve Batı tarafından uygulanan ekonomik yaptırımların ülkesini müzakereye zorladığı yönündeki açıklamalar hakkında, “İran’ı müzakere masasına yaptırımların getirdiğini iddia edenler yalan söylüyor. İran’ı müzakere masasına getiren yaptırımlar değil mantıktır. Eğer İran’ı müzakere masasına yaptırımların getirdiğine inanıyorsanız o zaman yaptırımlara devam edin. Madem yaptırımlar sonuç veriyordu o zaman sizi müzakere masasına getirten ne? Neden yaptırımların kaldırılması için müzakere ediyorsunuz o zaman? Yalan söylemeyi bırakın artık. Halklarınıza karşı dürüst olun ve İran karşısında anlaşmadan başka yolunuz olmadığını itiraf edin” ifadelerini kullandı.

HAMANEY'DEN MAHKUMLARA AF İLANI

İran’ın  ‘Devrim Rehberi’ Ayetullah Ali Hamaney, devrim kutlamaları münasebetiyle 1020 mahkumun affedilmesi veya cezalarının hafifletilmesini öngören kararı onayladı. Söz konusu karara göre, bazı mahkumların cezalarının tamamen affedileceği ifade edilirken karar kapsamındaki mahkumların işledikleri suçlara ilişkin bilgi verilmedi.

YENİ AKİT