Amerikan Medyası: Suudi Arabistan Yenildi

Amerikan Medyası: Suudi Arabistan Yenildi

Amerikan medyası: Suudi Arabistan, Yemen güçleri tarafından yenildi

Bir Amerikan medyası, Arap saldırgan koalisyonunun başında bulunan ve teçhizat üstünlüğüne rağmen Suudi Arabistan'ın Yemen güçlerini yenemediğini ve bu konuda başarısız olduğunu bildirdi.

Amerikan sitesi "Jeopolitik Futures" bu konuda bir rapor yazdı: Siyasi ve ekonomik olarak güçlü bir ülke yaratmak için gerekli becerilerden biri; Askeri zorluklarla verimli ve yetkin bir şekilde yüzleşen güçlü ve iyi eğitimli bir ordunun varlığı. Yemen'deki savaş, elindeki üstün teçhizat ve insan gücüne rağmen Yemen kuvvetlerini yenemediği için Suudi Arabistan'ın zayıf askeri performansının boyutunu ortaya çıkardı.

Bu site şunu yazdı: Suudi Savunma Bakanlığı'nın 2023'teki bütçesi yaklaşık 69 milyar dolardı ki bu diğer Arap ülkelerinin askeri harcamalarından daha fazlaydı ama buna rağmen Yemen'de askeri bir zafer elde edemedi.

Rapora göre, Suudi Arabistan hükümeti 2015'ten bu yana ABD'den defalarca askeri ve lojistik destek talep etti ve bu, halihazırda sahip olduğu büyük ve devasa teçhizata rağmen ülkeye ek silah sağlamanın faydası hakkında soru işaretleri uyandırdı.

Bu Amerikan medyası şöyle devam etti: Yemen'de savaşın başlamasından dört yıl sonra, Suudi güçleri askeri durum üzerindeki kontrolünü tamamen kaybetti ve Yemen ordusu ülke içinde 20'den fazla mevziyi kontrol altına aldı ve bu, Yemen'in utanç verici yenilgisi anlamına geliyor yorumunu yaptı

Bu site ayrıca şunları bildirdi: Suudi güçlerinin başarısızlığının bir başka kanıtı; Yabancı askeri güçlere güveniyorlar, çünkü Yemen güçleriyle savaşmak için Sudan güçlerini kullandılar ve 2014'te Irak ile ortak sınıra konuşlanmak için Pakistan, Mısır ve Ürdün güçlerini kullandılar.

Bu raporun devamında, Suudi Arabistan'ın silah satın almak için yüz milyarlarca dolar harcadığı ve sonunda kendini korumak için yabancı güçlere bel bağladığı belirtilmekte, bu da ülkenin askeri doktrini hakkında pek çok soru işareti doğurmaktadır dedi

Kaynak : TEVHİDHABER.COM