Amerikan Heyeti Ben Gvir İle Görüşmeyi Reddetti

Amerikan Heyeti Ben Gvir İle Görüşmeyi Reddetti

Bir Amerikan heyeti iki bakan, Ben Gvir ve Smotrich ile görüşmeyi reddetti

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail medyası bugün Salı günü, bir Amerikan delegasyonunun İsrail'e gelmeden önce iki bakan, Itamar Ben Gvir ve Bezalel Smotrich ile görüşmeyeceğini şart koştuğunu bildirdi.

İbranice web sitesi Walla bugün Salı günü, Demokrat ve Cumhuriyetçi partilerden bir Amerikan delegasyonunun, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ile görüşmemesi koşuluyla birkaç saat içinde İsrail'e gelmesi gerektiğini bildirildi

Site, Amerikan heyetine Kongre Üyesi Jackie Rosen'in başkanlık edeceğini ve onun Başbakan Benjamin Netanyahu, muhalefet lideri Yair Lapid ve diğer yetkililerle görüşeceğini doğruladı.

Jacqui Rosen, İsrail makamlarının Tel Aviv ziyareti sırasında, ister "Otzma Yehudit / Yahudi Gücü" partisinden Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir olsun, ister aşırı sağcı partilerin temsilcileriyle görüşmemesini şart koştu.

ABD'nin İsrail büyükelçisi Thomas Needs geçen Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Tel Aviv'deki mevcut hükümetle ancak bizzat İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu aracılığıyla ilgileneceğini söyledi.

İsrail Yayın Kurumu, Netanyahu hükümetindeki aşırılık yanlıları, İç Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ve Bezalel Smotrich ile ilişkilerinin kapsamına ilişkin bir soruya yanıt olarak, Thomas Needs ile temasa geçerek Netanyahu'nun kendisiyle olacağını doğruladı. ,

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçisi, ülkesinin işgal altındaki Filistin topraklarında herhangi bir yerleşim faaliyetine karşı olduğunu ve Netanyahu'nun bunu bildiğini, Amerikan ve İsrail taraflarının "iki devletli çözüm" vizyonunu muhafaza etmesi ve bu çözümü yerinde tutması gerektiğini vurguladı.