Amerikan Halkı Ateşkes İstiyor

Amerikan Halkı Ateşkes İstiyor

ABD'deki "Ipsos" kurumunun yeni anketinin sonuçları, ABD vatandaşlarının kamuoyunun, Siyonistlerin Gazze'de işlediği suçlardan zarar gördüğünü, Tel Aviv'e desteklerin azaltılmasını ve bu bölgede acil ateşkes istediklerini gösteriyor.

IRNA'nın Reuters'den aktardığı habere göre, Çarşamba günü yayınlanan Ipsos Kurumu'nun yeni anketinin sonuçlarına göre, ABD halkının İsrail güçlerine desteği azalıyor. Bu ankete katılan Amerikalıların çoğu, Gazze Şeridi'nde acil ateşkesi desteklediğini bildirdi.

Buna göre, ankete katılanların yalnızca yüzde 32'si, ABD'nin İsrail'i desteklemesi gerektiğini bildirdi ki bu istatistikte yüzde 42'den fazlaydı. ABD'nin bu savaşta tarafsız olması gerektiğine inananlar, bir önceki aya göre yüzde 27'den yüzde 39 yükselmiştir.

Ayrıca, elde edilen sonuçlara dayanarak, ankete katılanların yaklaşık yüzde 68'i, İsrail'in saldırmak yerine müzakere yolunu izlemesi gerektiği fikrine katılıyor ve Amerikan silahlarının İsrail'e gönderilmesini destekleyenlerin oranı da yüzde 41'den yüzde 31'e düştü.(Ajanslar)