Amerika'da Okullarda   Gerçekleştirilen Silahlı Saldırı Olaylarının Sayısı Açıklandı

Amerika'da Okullarda Gerçekleştirilen Silahlı Saldırı Olaylarının Sayısı Açıklandı

ABD Okul Vuruş Veri Tabanı, son beş yıl içinde ABD okullarında kullanılan 1.000 ateşli silah olayı bildiriyor.

US School Shooting Database raporuna göre, son beş yılda ABD okullarında 1.000'den fazla silahlı olay meydana geldi; bu, son 50 yıldaki karşılaştırılabilir herhangi bir dönemde olduğundan çok daha yüksek bir sayı.

ABD okul silahlı saldırıları hakkında veri toplayan K-12 Okul Silahlı Saldırı Veritabanına göre , "2018'den bu yana ABD okullarında yaklaşık 1.050 ateşli silah kullanımı olayı" meydana geldi.

Rapor, 1970'den 2017'ye kadar Amerikan okullarında yılda 60'tan fazla benzer vaka kaydedilmediğini, 2018'den 2023'e kadar yılda en az 115 vaka kaydettiğini söyledi.

Raporda, Amerikan okullarındaki silahlı çatışmaların en yaygın nedeninin "çatışmanın tırmanması" olduğu belirtildi.

Otoparklar, okul kampüsü içinde kazaların en sık meydana geldiği yerdi ve genellikle sabah derslerinde çatışmalar oluyordu.

Rapora göre vakaların yüzde 38'inde olay, failin kaçması ve daha sonra tutuklanmasıyla sonuçlanırken, şüphelilerin yüzde 33,4'ünde kaçmayı başardı.

Vakaların %8,5'inde şüpheliler polise teslim olurken, vakaların %7,7'sinde olay intiharla sonuçlandı. Ateşli silahlarla yaşanan çatışmaların çoğu (%63,1) üst sınıflarda meydana geldi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın deyimiyle "silahlı şiddet salgını" ile mücadele , yönetimi için belirtilen bir önceliktir, ancak bu süreçte önemli bir gelişme olmamıştır.

Kaynak:TEVHİDHABER