Amerika'da  Başörtülü  Kadın Doktora Polis Şiddeti

Amerika'da Başörtülü Kadın Doktora Polis Şiddeti

Amerika'da Müslüman bir kadın doktorun başörtüsünü çıkarmaya zorlandı

Haber kaynakları, Amerikan polisinin ırkçı bir eylemde bulunduğunu ve Kentucky'de Iraklı bir kadın doktorun başörtüsünü çıkarmaya zorlandığını bildirdi.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), Iraklı bir kadın doktorun Amerika'daki Kentucky Üniversitesi polisini kendisini saatlerce alıkoymakla suçladığını duyurdu.

Bu rapora göre, kimliği açıklanmayan bu Iraklı doktor, Kentucky polisinin saatlerce ellerini bağladığını ve kendisini sorguya çektiğini açıklamıştır.

Amerika'da yaşayan bu Irak vatandaşı, söz konusu konseyden bu davanın takibini yapmasını istedi.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi de bu kadının tutuklanma sebebini araç kullanırken ve arızalı araba farları nedeniyle tutuklandığını açıkladı.

Kadın, El Cezire'ye, herkesin kendisini görebileceği bir umumi salonda kelepçeliyken başörtüsünü çıkarması istendiğini söyledi; Ancak bu talebi kabul etmemiş ve özel bir yere nakledilmesini talep etmiştir.

Kadın Sonra beni başka bir odaya aldılar; Ama orada bile duvarımın yüksekliğini ve başımı kapatmıyordu, uzun süre iki büklüm oturmak zorunda kaldım ki bu benim için dayanılmazdı. Daha sonra dik durabilmek için kıyafetlerimi maske olarak kullandım, bu davranış ve kötü muamele beni dehşete düşürdü dedi

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi ayrıca, bu kadın doktorun polise Müslüman olduğunu ve bu örtünün nedeninin bu olduğunu söylediğini, haklarına saygı gösterilmesini talep ettiğini bildirdi.

Kaynak: TEVHİDHABER.COM