Amerika  Suriye'den Petrol Ve Buğday Çaldı

Amerika Suriye'den Petrol Ve Buğday Çaldı

Amerikan işgali 60 kamyon ve tank Suriye buğdayı ve petrolü çaldı

TERCÜMEHAABER (TEVHİDHABER )

Amerikan kuvvetleri, bugün Perşembe günü, iki malzemeden 60 kamyon dolusu ve tankı yağmalayarak Suriye buğdayı ve petrolünü çalmaya devam etti ve bunları kuzey Irak'taki üslerine götürdü.

Haseke'nin El Yarubiye kırsalından yerel kaynaklar SANA'ya, "Çalıntı Suriye petrolü yüklü 36 tankerden oluşan bir konvoy, bugün Amerikan işgal güçleri tarafından uzaktaki yasadışı el Mahmudiye geçidinden Kuzey Irak'taki üslerine götürüldü" dedi.

Kaynaklar, "Suriye El Cezire bölgesinden petrol ve buğday taşıyan Amerikan askeri araçlarının eşlik ettiği 24 kamyon ve tanktan oluşan başka bir konvoy, işgal güçleri tarafından çalındı ​​ve yasadışı El Velid kapısından götürüldü."

Geçen ayın ortalarında Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın ABD güçlerinin kendi topraklarına yönelik saldırılarının doğrudan kayıplarının değerini ortaya çıkardığını ve bunun 25,9 milyar doları bulduğunu belirtti.

Suriye, Fırat'ın doğusundaki Suriye petrol kuyularının çoğunu ABD güçlerinin "SDG" yardımıyla kontrol etmesi nedeniyle enerji kaynaklarının kıtlığından muzdarip.

ABD işgal güçlerinin , Washington'un desteklediği "SDG (PKK)" ile gizli bir işbirliği içinde, çalıntı petrol yüklü yüzlerce tankı Irak topraklarındaki üslerine götürerek , geçtiğimiz aylarda Suriye petrolü hırsızlıklarını yoğunlaştırmış olması dikkat çekicidir.