Amerika,  BAE,  Bahreyn  Ve İsrail Ortak Güvenik Toplatısı Düzenledi

Amerika, BAE, Bahreyn Ve İsrail Ortak Güvenik Toplatısı Düzenledi

BAE, Bahreyn, ABD ve İsrail, bir dizi ortak endişe dosyasında işbirliği ve koordinasyonu görüşmek üzere Perşembe günü video konferans yoluyla bir toplantı düzenledi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Toplantıya, BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun bin Zayed Al Nahyan, Bahreyn Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Nasser bin Hamad Al Khalifa, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı, Tzachi Hanegbi katıldı

Emirlik Haber Ajansı BNA'ya (resmi) göre, toplantıda Negev'e ek olarak BAE, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan ve İsrail'i içeren (I2U2) grubu da dahil olmak üzere bölgede bir dizi gelecek vaat eden ortaklık ele alındı.

Katılımcılar, İbrahim Anlaşması'nın imzalanmasından sonra kaydedilen ilerlemeyi ve gıda ve su güvenliği, temiz enerji, gelişen teknoloji ve ticari ilişkiler alanları da dahil olmak üzere bölgesel entegrasyonu geliştirmenin yollarını tartıştılar.

Katılımcılar, BAE'nin bu yılın sonunda Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'ne (COP 28) Taraflar Konferansı'nın yirmi sekizinci oturumuna ev sahipliği yapmasını memnuniyetle karşıladılar.

Ajanstan yapılan açıklamaya göre, toplantının sonunda katılımcılar ortak çıkar alanlarında çalışma ve koordinasyonu sürdürme konusunda mutabık kaldı.