Aksa Tufanı Operasyonu Devam Ediyor!   (CANLI BLOG)

Aksa Tufanı Operasyonu Devam Ediyor! (CANLI BLOG)

İsrail işgal ordusu, ateşkesin sona ermesinin ardından Cuma sabahı Gazze Şeridi'nde İslami Direniş Hareketi Hamas'a yönelik saldırıların yeniden başlayacağını duyurdu.

12 12 2023 SALI

07:28 İşgal ordusu, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda 3 askerin ağır yaralandığını duyurdu

06:18 Han Yunus'un çeşitli bölgelerine sürekli topçu bombardımanı

06:16 İşgal güçleri Nablus'un doğusundaki eski Askar kampına baskın düzenledi

06:15 Cenin şehrinin Nazareth Caddesi'nde direniş savaşçıları ile işgal güçleri arasında silahlı çatışmalar.

06:09 İsrail işgal ordusu: Üç hafta önce Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalarda bir subay aldığı yaralar sonucu öldürüldü.

06:03 İşgal güçleri Nablus'un doğu bölgesine çeşitli yönlerden saldırıyor

05:50 Cenin'deki Al-Razi Hastanesi yakınında şiddetli çatışmalar

5:38 İşgal ordusunun keskin nişancıları tüfeklerini Cenin Devlet Hastanesi'ndeki acil durum merkezine doğrultuyor ve etrafına konuşlanıyor.
05:34 Beytüllahim'deki Dheisheh kampına yapılan baskın sırasında gençler ile işgal güçleri arasında çatışmalar çıktı.

05:23 Şehre ve Cenin kampına düzenlenen büyük baskın sırasında işgal güçlerinin patlayıcıyla hedef alınmasının ardından dumanlar yükseldi.

05:23 İşgal güçleri, Gazze'ye sınır dışı edilen mahkumun eşi Yaser Hasan'ı, Ramallah'ın kuzeydoğusundaki Silwad kasabasındaki evine baskın yaptıktan sonra tutukladı.

05:10 İşgal güçleri, Cenin kenti ve kamp çevresine yönelik saldırıyla karşı karşıya kalırken patlayıcıyla hedef alındı.

05:07 Basın kaynakları: İşgalcilerin Refah'ın kuzeyindeki Al-Zuhur mahallesinde Harbli bir ailenin evini bombalaması sonucu 6'sı çocuk ve çok sayıda yaralı 12 şehit hayatını kaybetti.

04:59 İşgal güçleri Cenin'deki İbn Sina Hastanesi'nin çevresini kuşattı ve aynı zamanda şehre ve kamp çevresine büyük bir saldırı düzenlendi.

04:56 Yerel kaynaklar: İşgal güçleri Beytüllahim şehrine saldırmaya devam ediyor ve Dheisheh kampının girişinde konuşlanıyor.

04:55 İşgal güçleri Cenin şehrine yönelik büyük saldırı sırasında Al-Razi Hastanesi'nin çevresini sardı

04:52 Basın kaynakları: İşgalin güneydeki Bilim ve Teknoloji Koleji yakınında Wahba ailesine ait bir evi hedef alması sonucu 6 kişi yaralandı. Han Yunus'un.

04:45 Kısa bir süre önce Han Yunus'ta işgal savaş uçakları tarafından şiddetli ve sürekli topçu bombardımanına denk gelen bir dizi baskın gerçekleştirildi.

04:32 İşgal dronları Cenin şehrinin semalarında uçuyor ve şehre yapılan büyük bir saldırıyla aynı zamana denk geliyor.
04:31 Yerel kaynaklar: İşgal güçleri, Cenin şehrinin çeşitli bölgelerine yönelik baskın sırasında çok sayıda binaya keskin nişancılar konuşlandırdı.
04:23 İşgal güçleri Tubas'ın kuzeyindeki Akabe kasabasını bastı.

04:21 Direniş savaşçıları Cenin'in batısındaki Kafardan kasabası yakınlarında işgal güçlerine ateş açtı.

04:12 İşgal güçleri, Ramallah'ın kuzeydoğusundaki Silwad kasabasına düzenlediği saldırı sırasında iki genci tutukladı.
İşgal güçleri şehre yapılan büyük saldırının ardından Cenin hastanelerini kuşattı.

04:10 İşgal güçleri şehre yapılan büyük saldırının ardından Cenin hastanelerini kuşattı.

04:08 Cenin'in batısındaki Silat el-Harithiya kasabası yakınlarından geçen işgal araçları ev yapımı patlayıcılarla hedef alındı.
03:59 İşgal güçlerinin Cenin kentine saldırmasının ardından silahlı çatışmalar yaşandı.

03:58 İşgal ordusunun büyük güçleri, askeri buldozer eşliğinde Cenin kentine çeşitli yönlerden saldırıyor

10 12 2023 PAZAR

13 :45 Filistin Sağlık Bakanı: Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana işgal güçlerinin saldırıları nedeniyle 274 Filistinli şehid edildi.

13:42 Lübnan Hizbullahı: Ya'ra kışlasının güneyinde, batı kesimde işgal ordusunun yeni komuta karargahına yürüyüşlerle saldırı düzenledik ve çok sayıda can kaybına neden olduk.
Lübnan Hizbullahı: Ya'ra kışlasının güneyinde, batı kesimde işgal ordusunun yeni komuta karargahına yürüyüşlerle saldırı düzenledik ve çok sayıda can kaybına neden olduk.

13: 30: Kudüs Tugayları: Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye ve El Faluga kampında ileri baltalarda 3 askeri araç "tandom" ve "RPG" toplarıyla hedef alındı.


13:20 Lübnan Haber Ajansı: İsrailli düşman tarafından atılan yangın bombası, ülkenin güneyindeki Aita el-Şaab'ın Ebu Laban mahallesindeki bir evin üzerine düştü.

Lübnan Hizbullahı: Bu sabah İsrail'in Cel el Alam bölgesini uygun silahlarla hedef aldık ve doğrudan isabet sağladık

Lübnan Hizbullahı: Bu sabah İsrail'in Cel el Alam bölgesini uygun silahlarla hedef aldık ve doğrudan isabet sağladık

Gazze'deki sağlık sistemi çökmenin eşiğinde ve 36 hastaneden yalnızca 14'ü kısmen çalışıyor
Gazze'de salgın hastalıkların, yüksek düzeyde ishal ve solunum yolu hastalıklarının endişe verici işaretleri var

8 12 2023 CUMA

10:57 El Kassam Tugayları'ndan bir saha kaynağı: El Faluce'deki Jabalia kampı eteklerinde ve Beyt Lahia projesinde işgal ordusuyla şiddetli çatışmalara giriyoruz ve onu bölgeden çekilmeye zorladık

10:53 El Kassam Tugayları'ndan bir saha kaynağı: İşgalin Cebeliye'nin derinliklerine hücum etme girişimini engelledik ve eteklerinde çok sayıda aracını imha ettik.

10:51 Refah'ın doğusunda konuşlanan İsrail topçusu, Han Yunus'un doğusundaki çeşitli bölgeleri bombalıyor.

10:50 Al-Maghazi kampı bugün şafak vaktinden itibaren şiddetli baskınlara maruz kaldı; batıda Seleme ailesine ait bir ev, doğuda ise tarım arazileri ve Al-Jawda ailesinin binasındaki bir apartman dairesi hedef alındı. Yoğun topçu bombardımanı devam ediyor.

10:24 Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzat El-Rişk: Nazi işgal ordusunun Gazze Şeridi'ndeki bir okulda yerinden edilmiş bir grup sivili tutuklayıp aşağılayıcı bir şekilde kıyafetlerini çıkarması apaçık bir suçtur

10:17 İbrani kaynaklar: Knesset önünde oturan İsrailli tutukluların ailelerinin çadırlarında kundaklama yangını çıktı.

9:36 İşgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia kampına attığı sis bombaları nedeniyle bir ev alev aldı.

9:25 İsrail topçu bombardımanı doğu Maghazi'ye yeniden başladı

9:23 İsrail'in Deir Al-Balah, Al-Bassa'da Al-Sabah ailesinin evini hedef alan bombalı saldırısında şehitler ve yaralanmalar

9:23 Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü:

▪️Şehit sayısını saymakta büyük zorluk yaşanıyor.

▪️İsrail işgali, Gazze'nin kuzeyindeki Kamal Adwan Hastanesi'ndeki jeneratörleri yaktı.

▪️Gazze'nin kuzeyindeki yangın bombası nedeniyle 100'den fazla yaralandık.

09.11 El Kassam Tugayları, Gazze şehrinin güneyindeki eksende bulunan düşman kuvvetlerini 114 mm'lik kısa menzilli "Rajum" füze sistemiyle hedef alıyor.

09:03 Han Yunus'un Qizan Rashwan bölgesindeki Abdulkerim Al-Shaer Camii'nin bombalanmasında şehitler ve yaralanmalar

7 12 2023 PERŞEMBE

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısının başlangıcından bu yana 7 bin 112'si çocuk, 4 bin 885'i kadın olmak üzere 16 bin 248 vatandaş şehit olurken, yaralı sayısı 43 bin 616'ya ulaştı, yaklaşık 7 bin 600 kişi ise kayıp.

Barbarca saldırı devam ederken, çoğu hastane ve sağlık merkezi ya bombalama ya da yakıtın bitmesi nedeniyle faliyetlerini durdurdu.

Aşağıda son gelişmeler yer almaktadır:

12:16 İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalarda bir subayın öldürüldüğünü duyurdu ve bu sabahtan bu yana açıklanan ölü sayısı 3'e çıktı.

12:14 İşgal uçaklarının Gazze şehrinin güneyindeki El Sabra mahallesinde El Meşharavi ailesine ait bir evi bombalaması sonucu Halaf ve Ebu Şahla ailelerinden şehitler yaralandı.

12:13 Nuseyrat kampının kuzeyindeki Gazze Vadisi yakınındaki Ebu El Hüseyin Camii, dün gece İsrail baskını sonucu yıkıldı.

12:11 İşgal uçaklarının Gazze şehrinin güneyindeki El-Zaytun mahallesindeki El-Şema Camisi yakınındaki Ebu Assi ailesine ait bir evi bombalaması sonucu şehitler ve yaralılar oluştu.

12:10 İşgal uçaklarının Gazze şehrinin güneyindeki El-Zaytun mahallesindeki Askola bölgesinde El-Khouli ailesine ait bir evi bombalaması sonucu şehitler ve yaralılar oluştu.

12.00 Han Yunus'un merkezindeki Talhiya Kavşağı'ndaki Harat İmran bölgesindeki bir yerleşim meydanının bombalanması sonucu onlarca şehit ve yaralı

11:55 Demokratik Cephe'nin askeri kanadı Ulusal Direniş Tugayları: Bir araçtaki patlayıcıyı patlattık, bir başka aracı da “RBG” mermisiyle hedef aldık, Han Yunus'un doğusunda işgal güçleriyle şiddetli çatışmalara giriyoruz

11:55 İsrail'in Han Yunus'taki Şeyh Nasır mahallesine şiddetli hava saldırıları

11:48 Han Yunus'un batısındaki Batn al-Sameen bölgesindeki Salah ailesinin evine düzenlenen bombalı saldırıda şehitler ve yaralanmalar

11:43 Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir al-Balah şehrine yeni bir İsrail baskını

11.39 El Kassam Tugayları: Gazze şehrinin güney eksenindeki işgal ordusunun komuta odalarını 114 mm kısa menzilli “Rajum” füze sistemiyle hedef alıyor.

11:09 Han Yunus'un batısındaki Batn al-Sameen bölgesinde Zorob ailesine ait bir evin bombalanması

10:57 Han Yunus'un merkezinde El-Batta ailesinin evi bombalandı, valilikte yeni baskınlar duyuldu

10:54 Gazze Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı:

▪️El-Şifa Tıp Kompleksi'nde henüz elektrik yok ve binlerce yerinden edilmiş insanla dolu

▪️ Hastanelerin yeniden açılması, yakıt sıkıntısı nedeniyle büyük zorluklarla karşı karşıya

▪️ Sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için ara sokaklarda iki sağlık merkezi açtık

▪️Hizmetlerimizi sunabilmek için tıbbi ekiplere ve her türlü tıbbi cihaza ihtiyacımız var

10:47 Kudüs Tugayları: Mücahitlerimiz, Al-Taqaddum ekseni Al-Shuja'iya mahallesinde işgal askerleriyle şiddetli çatışmalara giriyor ve “tandom” top mermileri ve “komutan eylem” bombalarıyla 3 askeri aracı hedef alıyor. .

10:20 Ebu Taha ailesinin şehit sayısı 8'e yükselirken, Han Yunus'un batısında Abdul Hadi istasyonunun karşısındaki proje alanında evlerinin bombalanması sonucu çok sayıda yaralanma meydana geldi.

10:08 Han Yunus'un batısında Abdul Hadi istasyonunun karşısındaki proje alanında bir evin bombalanması sonucu 5 şehit ve çok sayıda yaralı.

10:04 Gazze Şehri'ndeki Al-Shuja'iya, Al-Sabra, Al-Zaytoun, Al-Tuffah, Al-Daraj ve Al-Yarmouk mahallelerine sürekli topçu bombardımanı

09.58 Gazze'nin güneyindeki El-Sabra mahallesinde işgal uçaklarının Türk ailesine ait bir evi bombalaması sonucu çok sayıda şehit ve yaralı var, mahalleye top atışları devam ediyor.

90:36 Han Yunus'un batısında Abdul Hadi istasyonunun karşısındaki proje alanında bir evin bombalanması sonucu iki ölüm ve çok sayıda yaralanma

09:36 Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü: En az 7.000 yaralının durumu ciddi, ameliyat ve cerrahi müdahaleye ihtiyacı var. Bunlardan sadece 400'ü Şeridi dışına nakledildi.

9:36 İsrail'in Han Yunus'un doğusundaki Bani Süheyle kasabasındaki mahalleleri bombalaması sonucu yaralanmalar

9:31 Hizbullah: İsrail'in Al-Marj ve Haraj Ramim bölgelerini uygun silahlarla hedefledik ve doğrudan isabetler sağladık.

9:13

Hobi ailesinin Refah'taki evine düzenlenen bombalı saldırıda iki çocuk kurtarıldı, şehit sayısı 20'ye çıktı.

9:11 Yazan Al-Jaidi, birkaç hafta önce Al-Akhras ailesinin Refah'taki Al-Shaboura kampındaki evinin bombalanması sırasında yaralanması sonucu hayatını kaybetti.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 12 2023 ÇARŞAMBA

11:38 İsrail, Lübnan'ın güneyindeki Kfar Shuba, Rashaya Al-Fakhar, Al-Habbariyeh, Yaroun ve Naqoura kasabalarının çevresini bombaladı.

11:23 İsrail'in Al-Nuseirat merkezindeki Al-Faruk Camii'nin karşısındaki iki konutun üst katlarına 5 top mermisi ile saldırısı sonucu yaralanmalar var

11:22 Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampının ortasında yerlerinden edilmiş kişilerin barındığı okulların yanındaki konut kulelerinin topçu atışları nedeniyle yaralanmalar var

11:21 Nuseyrat'ta El Kassam Camii'nin kuzeyinde Baraem Anaokulu'nun yanındaki Ebu Khubaiza ailesine ait bir eve düzenlenen baskında şehitler ve yaralanmalar oldu.

10:38 Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia kampının batısındaki El Faluja bölgesinde direnişle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

10:38 İşgal topçusu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia kampını saatlerdir bombalıyor

10.35 Gazze'de Sağlık Bakanlığı: Son 24 saatte Mescid-i Aksa Şehitleri Hastanesi'ne 73 şehit ve 123 yaralı ulaştı.

10:27 UNRWA: Gazze Şeridi'nin tamamı dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri haline geldi ve orada güvenli bir alan yok

10:20 Görgü tanıkları: Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye kampında dün geceden bu yana işgal uçaklarının gerçekleştirdiği katliamlar sonucu 150'ye yakın şehit ve yüzlerce yaralı.

10.16 El Kassam Tugayları, Kissufim alanını 114 mm kısa menzilli Rajum füze sistemiyle bombaladı.

10:11 İsrail'in Zeytun mahallesindeki yerinden edilmiş insanların barındığı El-Falah Okulu'nu hedef alan bombalamasında şehitler ve yaralılar.

10:07 Bazıları ciddi yaralanmalar; İsrail'in ateş açması sonucu kuzeydeki Al-Rimal mahallesindeki yerinden edilmişlerin eğitim gördüğü Selahaddin Okulu'na doğru yürüyüş yapılıyor ve ambulansların olay yerine gitmesi çağrısı yapılıyor.

10:4 Yermük, Al-Sahabe, Al-Shabiyah, Al-Nafaq Caddesi ve civarındaki bölgelerde vatandaşların evlerine saatlerdir aralıksız devam eden gelişigüzel bombalamalar sonucu onlarca şehit ve yaralı hayatını kaybetti.

10:02 İsrail savaş uçakları Han Yunis'in Ma'an bölgesinde Abu Khater ailesinin iki evini bombaladı, yaralanan olmadı

09:55 İşgal Ordusu: Gazze Şeridi'nde çok şiddetli çatışmalarla karşı karşıyayız

09.50 Kudüs Tugayları: Han Yunus'un doğusundaki Taqadum ekseninde Şeyh Nasır bölgesi civarındaki işgal ordusu yoğunlaşmalarını 60 kalibrelik düzenli havan toplarıyla barajla bombaladık.

09:45 İşgal uçaklarının Gazze'deki Al-Nafaq Caddesi'ndeki bir evi bombalaması sonucu en az 10 şehit.

09.41 Geçtiğimiz saatlerde Han Yunus'taki Gazze Avrupa Hastanesi'ne 7 şehit ve 59 yaralı ulaştı.

09:27 Han Yunus'taki Gazze Avrupa Hastanesi Müdürü: İsrail bombardımanı nedeniyle çok sayıda yaralı hastaneye ulaştı

09:9 Kudüs Tugayları: Mücahitlerimiz, Han Yunus'un doğusundaki El-Zalal Camii civarında özel bir Siyonist kuvveti “OG” anti-personel füzesi ile hedef almayı başardı.

09:3 Gazze Şeridi'nin güneyinde, Han Yunus'un kuzeybatısındaki Asdaa kenti yakınlarında Al-Ajili ailesine ait bir evin bombalanması sonucu 10 kişi yaralandı.

07:45 İşgal güçleri Beytüllahim'deki Dheisheh kampına baskın düzenledi

07:40 İsrail'in, Gazze Şeridi'nin güneyinde, Han Yunus'un doğusunda, Bani Süheyle'de yerlerinden edilmiş insanların barındığı bir okulu bombalaması sonucu yaralanmalar.

07:31 İsrail helikopterleri Han Yunus'un doğusundaki doğu bölgelerine ateş açıyor ve işgal güçleri, Bani Suhaila kavşağı yakınındaki yerinden edilmiş insanlara yönelik bir okula sis bombası atıyor.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 12 2023 SALI

17:11 El Kassam Tugayları: Siyonistlerin sivillere yönelik katliamlarına tepki olarak Tel Aviv'i füze bombardımanıyla bombaladık

16:43 El Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin kuzeyindeki eksende 3 askeri buldozer, bir tank ve bir İsrail asker taşıyıcısının “Al-Yasin 105” füzeleriyle hedef alındığını duyurdu

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 12 2023 Pazartesi

17:37 Al Jazeera Live muhabiri: Deir Al-Balah'ın El-Hakar bölgesinde bir eve düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehitler ve yaralılar Mescid-i Aksa Şehitleri Hastanesi'ne ulaştı.

Gazze'deki Filistin sağlık sözcüsü: Arap Birliği'ni ve özgür dünya ülkelerini, Şeridi'nin maruz kaldığı soykırımı durdurmak için harekete geçmeye çağırıyoruz.

El Kassam Tugayları, El Faluga bölgesinde çevresinde çok sayıda askerin bulunduğu Siyonist bir tankı “Al-Yassin 105” mermisiyle hedef alarak ölüm ve yaralanmalara neden olduklarını söylüyor.

---------------------------------------------------------------------

3.12 2023 Pazar

10:58 Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Tel al-Zaatar bölgesine bir dizi şiddetli baskın

10:57 İşgal uçaklarının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia kampındaki Ebu Aita ailesine ait bir evi bombalaması sonucu şehitler ve onlarca kişi yaralandı.

10:56 El Kassam Tugayları, Deir El Balah'ın doğusundaki düşman askerlerinin oluşturduğu bir topluluğu ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

10:54 İsrail, Deir al-Balah'a ve Han Yunus'un doğusuna hava saldırıları düzenledi

10:52 Han Yunus'un doğusundaki Bani Süheyle'de Al-Rakkab ailesinin evinin bombalanması sonucu iki şehit ve çok sayıda kayıp kişi.

10:50 El Kassam Tugayları, Han Yunus'un doğusundaki düşman askerlerini toplayan havan toplarını bombalıyor.

9:41 Yahya Ahmed Al-Ghandour ve Nani Ahmed Al-Ghandour'un şehit olması ve Han Yunus kampındaki bir evin bombalanması sonucu on kişinin yaralandı

09.39 İşgal uçakları, Gazze'nin doğusundaki El Zeytun mahallesine bağlı Askoula bölgesinde El Dahşan ve El Akkah ailelerine ait 6 evi bombaladı.

9:34 Gazze Sivil Savunma sözcüsü:

▪️Ekiplerimiz İsrail bombardımanından kurtulamadı

▪️Yeteneklerimizde ve mekanizmalarımızda açık ve çok ciddi bir eksiklik var

▪️ Gazze'de sivil savunma aygıtına destek olacak ekip ve mekanizmaların devreye sokulması gerekliliğini hâlâ savunuyoruz

▪️Gazze'de ve Gazze Şeridi'nin kuzeyinde enkaz altındaki cesetlerle uğraşamayız

▪️Binlerce şehit hâlâ enkaz altında ve onları kurtaramıyoruz

09:11 İşgal uçakları Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus Valiliği'ndeki El Karara kasabasındaki birçok evi bombaladı.

08:44 İsrail baskını, Gazze şehrinin doğusundaki El-Tuffah mahallesindeki bir camiyi yok etti

8:34 Al-Quds Al-Youm uydu kanalının kadrolarından gazeteci ve Dr. Hasan Farajallah, İsrail'in Gazze Şeridi'ni bombalaması sonucu hayatını kaybetti.

08:11 Gazze şehir merkezindeki Şeyh Radwan Mezarlığı ve Al-Nasr Caddesi yakınında silah sesleri ve art arda patlamalar.

08:10 Gazze Şehri'nin kuzeyindeki El-Saftawi civarında şiddetli çatışmalar

7:45 İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyinde, Han Yunus'un batısındaki bir eve düzenlediği baskında bir ölüm ve çok sayıda yaralanma.

7:39 Gazze İçişleri Bakanlığı: İşgalin Refah'ın doğusundaki Al-Geneina mahallesinde Azum ailesine ait bir evi hedef alması sonucu 7 şehit ve çok sayıda yaralı var. Pazar şafağı.

7:38 İşgalin Han Yunis'in batısındaki Al-Laddawa bölgesinde “Ghandour” ailesine ait bir evi hedef alması sırasında şehitler ve yaralılar oldu.

7:29 Gazze şehrinin kuzeyindeki Jabalia kampına topçu bombardımanı

7:24 İsrail'in Gazze'nin Daraj semtindeki bir evi bombalaması sonucu onlarca şehit ve yaralı oluştu.

07:22 İşgal uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, Cebeliye'nin doğusunda, Tel el-Zaatar'daki El-Sika Caddesi civarında bulunan Tel el-Zaatar anaokulunu hedef alıyor.

07 04 Şiddetli İsrail topçusu Al-Qarara'nın doğusunu, Deir Al-Balah'ın güneyini ve doğusunu bombalıyor

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.12 2023 CUMARTESİ

11: 37 İsrail işgal uçaklarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'taki evleri ve bir camiyi bombaladı.

11 :41Refah Geçişi Medya Direktörü: Sınır kapısı bu sabah yabancı pasaport sahiplerinin ve yaralıların seyahati için açılıyor

1.12 2023 CUMA

12: 43 Kassam Tugayları: Gazze Şehri'nin kuzeybatısındaki düşman yoğunlaşmalarını “Rajum” füze sistemleri ve ağır kalibreli havan toplarıyla hedefledik.

11.15 İsrail, güvenli bölge olacağını iddia ettiği Gazze Şeridi’nin güneyine de kapsamlı saldırı başlatma sinyali vererek en büyük yerleşim yeri Han Yunus’u savaş alanı ilan etti

İsrail ordusu, "insani aranın" bitmesiyle yeniden saldırılara başladığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bazı bölgelerin boşaltılmasını istedi.

İsrail güçleri, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un 4 bölgesine havadan broşürler atarak halka tahliye uyarısında bulundu.

Broşürlerde, "El Karara, El Huzaa, Absan ve Beni Suheyle sakinlerine: Bölgeyi acilen boşaltıp Refah bölgesindeki barınaklara gitmeniz gerekmektedir. Han Yunus kenti tehlikeli savaş bölgesidir." ifadeleri kullanıldı.

SKANDAL HARİTA

Broşürdeki QR kodun taratılmış hali ise insanları İsrail ordusunun resmi sitesine yönlendiriyor. Sitede yer alan bilgilerde ise şu ifadeler kullanıldı:

"Lütfen aşağıdaki haritayı kontrol edin. Bu bölgelerde yaşayan insanlar en yakın medya kuruluşunun ya da İsrail ordusunun talimatlarına uymalıdır. Aileniz ve sizin güvenliğiniz için en güvenli yol bu talimatlara uymanız"