Ahraru’ş-Şam İle  Cundu’l-Aksa Birbirine Girdi

Ahraru’ş-Şam İle Cundu’l-Aksa Birbirine Girdi

Suriye’de savaşan iki muhalif hareket Cundu’l-Aksa ve Ahraru’ş-Şam birbiriyle savaşma noktasına geldi. İki taraf da diğerindeki savaşçıların kendi askerlerine suikast yaptığını iddia ederken, iki taraf da kendilerine suikast yapanların teslim edilmesi

Suriye’de  savaşan  iki muhalif  hareket Cundu’l-Aksa ve Ahraru’ş-Şam  birbiriyle savaşma noktasına geldi. İki taraf da diğerindeki savaşçıların kendi askerlerine suikast yaptığını iddia ederken, iki taraf da kendilerine suikast yapanların teslim edilmesini istedi.

Ahraru’ş-Şam daha da ileri giderek 24 saat süre verdi. Cundu’l-Aksa ve Ahraru’ş-Şam, daha önce de karşı karşıya gelmiş, araya Nusret Cephesi ve alimlerin girmesi ile olaylar yatıştırılmıştı. Ahraru’ş-Şam, Cundu’l-Aksa’nın içine IŞİD’lilerin sızdığını iddia ederken, Cundu’l-Aksa ise Ahraru’ş Şam’ın içine sızan ABD yanlısı ÖSO militanlarının fitne çıkardığını iddia ediyor. Şam Alimleri Meclisi ise bir beyanat yayınlayarak Ahraru’ş-Şam ve Cundu’l-Aksa cemaatlerine, anlaşmazlıklarını Şer’î mahkemede çözmeleri için çağrı yaptı.

Cundu’l-Aksa cemaati, yayınladığı beyanatta kısaca şunları dedi:

“Aylardır Eriha ve civar bölgelerde Cundu’l-Aksâ ve diğer mücahid gruplarına karşı yapılan organizeli patlatma hamleleri sonrasından ve bu patlatmaların sonucunda onlarca mücahid ve halktan sivil Müslüman şehid oldu. Emniyet güçleri çabaları sonrasında baz ipuçları elde edildikten sonra bu hamlelerin o bölgede bulunan Ahraru’ş-Şam ordusuna bağlı olan kişilere ulaşıldı. Bu doğrultuda Cundu’l-Aksa yerleşkelerine yakın bir yerde onları kameraya alan bir kişinin olduğu görüldü bu kişinin askerlerimize ateş açması sonucunda bir askerimizin vuruldu, sonra da o kişiye karşılık verildi.

Cundul Aksa olarak zulme uğramış, kanı akıtılmış ve adalet arayışında olarak Ahraru’ş Şam’ı bu konuda duruşlarını sergilemeye  ve açıklama yapmaya davet ediyoruz. Ve bunun üzerine bize bu işe bulaşan askerlerini teslim etmelerini istiyoruz. Biz de gereken tüm beyanları ve delileri herhangi bir adalet araştırma tarafına vermeye hazırız.”

vvvvv

Bu açıklamanın üzerine Ahraru’ş-Şam da bir beyanat yayınladı. Ahraru’ş Şam İslami Hareketi, Cundu’l Aksa grubuna 24 saat süre verdi.  Ahraru’ş-Şam hareketi yayınladığı bildiride Cundu’l Aksa grubu içerisinde bulunan “katil” diye tanımladığı kişiler hakkında eğer cevap gelmez ise şiddetli bir karşılık vereceğini belirtti.

Ahraru’ş-Şam hareketi yayınladığı bildiride iddia ettiği kendi askerlerini hastaneden kaçırmaya çalışırken öldüren Cundu’l Aksa unsurunun ismini de verdi: Mahmud Seyf.

Aynı bildiride eğer Cundu’l Aksa unsurlarının Ahrar’ş-Şam hareketi ve diğer gruplara bu tür davranışları devam ettirir ise üyelerinin IŞİD grubuna gizli biatlarının olduğuna dair şüphelerin artacağını belirtti.

ffff

Şam Alimleri Meclisi ise bir beyanat yayınlayarak Ahraru’ş Şam ve Cundu’l Aksa’ya anlaşmazlıklarını Şeri mahkemede çözmeleri için çağrı yaptı:

vv