Afganistan İslam Emirliği'nden Yemen Açıklaması!

Afganistan İslam Emirliği'nden Yemen Açıklaması!

Afganistan İslam Emirliği, ABD ve İngiltere'nin Yemen'i bombalamasına ilişkin açıklama yaptı.

Afganistan İslam Emirliği'nden yapılan açıklamada,

''Afganistan İslam Emirliği, Yemen'in ABD ve İngiltere tarafından bombalanmasını en güçlü şekilde kınamaktadır. Bu bombalamayı uluslararası ilkelerin açık bir ihlali olarak görüyoruz ve Ortadoğu'nun ve bölgedeki tüm ülkelerin güvenlik ve istikrarını etkin bir şekilde ciddi risk altına sokan bölgedeki krizi karmaşıklaştırıyor.

Amerika ve ortakları geçmişteki saldırganlıklarından ve başarısızlıklarından ders almalıdır.
Ne yazık ki bölgenin ve dünyanın nüfuzlu ülkeleri Siyonist rejimin Filistinlilere yönelik soykırımını durduramamış ve bu konuda etkili önlemlerin alınmaması savaşın diğer ülkelerde yayılmasına ve bölgenin güvensiz ve istikrarsız hale gelmesine neden olmuştur.

İsrail suçlarını desteklemekten Yemen'e saldırmaya kadar tüm eylemler insanlık dışı, kışkırtıcı ve Müslüman ulusların egemenliğini doğrudan ihlal ediyor.
Amerikan ve İngiliz halkı, hükümetlerinin insan karşıtı faaliyetlere izin vermemelidir, çünkü bu tür acımasız eylemlerin bir sonucu olarak uluslar da zarar görecektir.

Afganistan İslam Emirliği, Müslüman ülkeleri Filistin'i ve diğer Müslüman ülkeleri desteklemeye ve bu hassas koşullarda küçük farklılıkları bir kenara bırakmaya ve ezilenlere karşı bir ulus olarak görevlerini yerine getirmeye çağırıyor.

Ayrıca nüfuzlu ülkeleri bölgede daha fazla istikrarsızlığın önlenmesi için çalışmaya ve Siyonist rejime ve destekçilerine Filistin'de toplu katliamı ve Yemen'i bombalamayı derhal durdurmaları ve Filistin sorununa kalıcı bir çözüme ulaşmaları için tam baskı yapmaya çağırıyoruz.'' denildi.