Adım Adım İhanet! Suudi Arabistan ile Siyonistler Arasında Bir İlk Gerçekleşti

Adım Adım İhanet! Suudi Arabistan ile Siyonistler Arasında Bir İlk Gerçekleşti

BM konferansında 'İsrailli bakanın Suudi Arabistan'a ilk halka açık ziyareti' düzenlendi

İsrail Turizm Bakanı Salı günü, İsrailli bir kabine üyesinin BM turizm konferansına katılmak üzere Suudi Arabistan'a yaptığı ilk halka açık ziyareti gerçekleştirdi.

Haim Katz'ın iki günlük Riyad ziyareti, Suudi Arabistan'ın, egemenliğini hiçbir zaman resmi olarak tanımadığı İsrail ile resmi ilişkiler kuracak ABD aracılı olası bir anlaşmanın peşinde olduğu bir döneme denk geliyor.

Katz yaptığı açıklamada, "Turizmi ve İsrail'in dış ilişkilerini teşvik edecek işbirlikleri oluşturmak için çalışacağım" dedi

Suudi Arabistan'ın Filistin Büyükelçisi geçen ay açıklanan bir görev- İsrail işgali altındaki Batı Şeria'daki hükümet koltuğuna ilk ziyaretini salı günü gerçekleştirdi ve kendisini aynı zamanda “Kudüs Başkonsolosu” olarak atayan itimatnamesini sundu.

Büyükelçi Nayef Al-Sudairi, Ramallah'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyaretinin "Filistin davasının, Filistin'in ve Filistin halkının yüksek ve önemli bir statüye sahip olduğunu ve önümüzdeki günlerde daha büyük bir iş birliği şansının olacağını bir kez daha teyit ettiğini" söyledi.

KAYNAK: TEVHİDHABER