Adil Öksüz Hakkında Bildiklerinizi Unutun

Adil Öksüz Hakkında Bildiklerinizi Unutun

Adil Öksüz'ü iki gün 'seyrettiler'

Darbe girişimini organize eden Gülen yapılanmasının ‘hava kuvvetleri imamı’ Adil Öksüz, kayıtlara göre iki gün gözaltında bekledi. Yani zannedildiği gibi darbe sabahı gözaltına alındıktan sonra aynı gün serbest kalmış değil. 16 Temmuz’da gözaltına alanın Öksüz, ‘iki gün boyunca’ gözaltında tutulmasına rağmen ‘imam’ olduğu bilgisiyle hareket edilmedi ve elini kolunu sallayarak ortadan kayboldu.
 
Sakarya Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Adil Öksüz, darbe girişiminin kilit ismi. Bu isim darbe gecesi, darbenin beyin takımının bulunduğu Akıncı Üssü’ndeydi. Gece boyu Akıncı Üssü’nde bulunduğu, ertesi sabah yakalanması ile ortaya çıktı.
 
Gülen yapılanmasının ‘hava kuvvetleri imamı’ olduğu ve darbeyi organize ettiği belirlenen bu isim, girişimin bastırılmasının ardından 16 Temmuz’da askerlerle birlikte Akıncı Üssü’nde gözaltına alındı. Askeri birlikteki diğer gözaltılarla birlikte yarı çıplak görüntüleri basına yansıyan Öksüz, darbenin kilit ismiydi. Darbenin ‘Gülen bağlantısı’nı ortaya koyacak en önemli delillerden biri Öksüz’ün darbe sababı Akıncı Üssü’nde yakalanmış olması. Ancak serbest bırakılmamış olsaydı çok daha fazla bilgiye erişmek mümkün olacaktı.