Abdulmelik El-Husi: Asla Teslim Olmayacağız

Abdulmelik El-Husi: Asla Teslim Olmayacağız

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi, İmam Zeyd bin Ali’nin şehadet yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada, “Biz asla teslim olmayacağız .

Ensarullah lideri Abdulmelik el-Husi Suudi Arabistan’ın saldırıları karşısında asla teslim olmayacaklarını söyledi.

El-Husi, “ABD, Suudi Arabistan ve BAE işgal güçleri Yemen halkının varlığını yağmaladı. Zalim bir gücün bize hüküm sürmesine ya da Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin Yemen’e diz çöktürmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tesnim’in bildirdiğine göre, düşmanın Yemen’in batısındaki El-Hudeyde limanına odaklandığını belirten el-Husi, Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin kuşatmayı arttırıp Yemen halkına baskı uygulamayı amaçladığına ifade etti.

El-Husi, “Bazıları sanki biz adil ve insaflı barış girişimlerini reddediyormuşuz gibi konuşuyor. Düşman bize siyasi, askeri, iktisadi ve basın yoluyla saldırıyor. Bizim de onlara bunun bedelini ağır olarak ödetmemiz gerekir” diye konuştu.

Ensarullah Hareketi Lideri, Yemen ordusu ve halk komitelerinin Suudi Arabistan’a yaptığı füze operasyonuna işaret ederek, “Bunlar Suudilerin geniş çaplı askeri, siyasi, medya ve ekonomik saldırılarına tepki olarak gerçekleştiriliyor” açıklamasında bulundu.