Abdullahian Kuveytli Mevkidaşı İle Görüştü

Abdullahian Kuveytli Mevkidaşı İle Görüştü

Abdullahian Kuveytli mevkidaşı ile temas halinde: Tahran ve Kuveyt arasındaki Yüksek Ortak Komite'nin ortak bir toplantısını yapmayı umuyoruz

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Dışişleri Bakanı Hüseyin, Kuveytli mevkidaşı Ahmed, yaklaşan Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, iki ülkede ortak konsolosluk komitesi ve sahil güvenlik ortak toplantısının yapılmasının öneminden bahsetti. İran haber ajansına (IRNA) göre, Tahran ve Kuveyt arasında "Yüksek Ortak Komite'nin ortak bir toplantısını düzenlemeyi umduğunu" ifade etti .

Mescid-i Aksa'ya ve Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs -ü Şerif'e Siyonist oluşum tarafından saygısızlıkedilmesine ve Uluslararası Kudüs Günü'nün kurulmasına" değinen bakan , "İslam dünyasının İslam dünyasının birliğinin İslam dünyasının suçlarıyla yüzleşmesi gereğini" vurguladı.

Ahmed Nasser Al-Sabah ise Ramazan Bayramı'nın yaklaşımını tebrik ederek, Tahran ile Kuveyt arasındaki uzun vadeli dostane ve popüler komşuluk ilişkilerine değindi ve çeşitli siyasi, ekonomik ve popüler boyutlarda ilişkilerin geliştirilmesinin önemini vurguladı. .