Abdülkadir Selvi Meydan Okudu

Abdülkadir Selvi Meydan Okudu

Yenişafak Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında yolsuzlukları ele alırken Demirel zamanında vekil olan Cemil Çiçek ilgili bir ayrıntıyı ele aldı...

1991 seçim kampanyasını yolsuzluklarla mücadele üzerine kurmuştu Süleyman Demirel.

Meydanlarda, seçim otobüsünün üzerinden beline kadar sarkıyor, elindeki dosyaları sallayarak, ”Elimde Koskotas dosyaları var, hesabını soracağım” diyordu.

Seçimden sonra Demirel’in Başbakanlığında DYP-SHP koalisyon hükümeti kuruldu.

Meydanlarda, ”yolsuzlukların hesabını soracağım” sözünü veren Demirel, Koskotas dosyalarını bulmaları için Devlet Bakanı Orhan Kilercioğlu’nun başkanlığında bir ekip kurdu.

140 dosya tespit edildi.

Bunların bir kısmı Yüce Divan’a sevk edildi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in ismi üzerinden gündeme getirilen “Göçmen Konutları”yla ilgili Meclis’teki görüşmeleri izlemiştim.

Cemil Çiçek o dönem milletvekili değildi. Meclis Genel Kurulu’na gelip kendini savunmadı. Sadece Ercüment Konukman’ı hatırlıyorum.

Jivkov döneminde Bulgaristan’dan sürülen soydaşlarımız için, ”Göçmen konutları” nın yapılması gündeme gelince, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu ile Avrupa İskan Fonu'ndan para aktarılmıştı. Başbakan Yıldırım Akbulut, Adnan Kahveci, Lütfullah Kayalar ve Cemil Çiçek’in Göçmen konutlarıyla ilgisi, her iki fondan kaynak aktarılmasına karar veren 10 kişiden oluşan komitenin üyesi olmalarıydı.

4 bakanla ilgili Yüce Divan tartışması farklı noktalara çekilmeye başlandı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, “Yüce Divan’a gitmezlerse bu konu sürekli tartışılır” sözü üzerinden hedef tahtası haline getirilmeye çalışıldı.