Abdulkadir Karaduman, Bakan  Soylu'ya İsrail Yardım Ekibinin Tarihi Parşömeni Çalmasını Sordu

Abdulkadir Karaduman, Bakan Soylu'ya İsrail Yardım Ekibinin Tarihi Parşömeni Çalmasını Sordu

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, İsrail’in sözde yardım ekibinin giderken bir tarihi parşömeni çalmasını ve diğer detayları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerle11 ilde yaşanan yıkımın ardından bölgeye neredeyse tüm dünyadan yardım ekipleri gönderildi. Yardım ekibi gönderenlerden biri de terör rejimi İsrail olurken, İsrail ekiplerinin Türkiye’den ayrılırken tarihi bir eseri çalması ise gündeme oturmuştu. Ayrıca İsrail ekibinde yüzleri bulanık çıkan bazı kişilerin Mossad ajanı olduğu ifade edilmişti. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, konuya ilişkin olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplandırması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.

İDDİALARA DA YER VERİLDİ

Karaduman, soru önergesinde İsrailli arama kurtarma ekiplerine ilişkin iddialara yer verirken, “İsrailli arama kurtarma ekiplerinin kendi güvenliklerini korumak amacıyla ülkemize silahlı girmek istedikleri, arama kurtarma faaliyetleri yaparken tehdit aldıklarından dolayı ülkelerine planladıkları tarihten önce döndükleri ve Antakya Sinagogu’ndan ‘Ester Yazmaları’ parşömenini korumak amacıyla İsrail’e giderken yanlarında götürdükleri, sonrasında ise söz konusu yazmaları Türkiye Yahudi Toplumu’na emanet ettikleri iddia edilmiştir” dedi.

“İSRAİLLİ EKİBİN ÇALIŞMA YAPTIKLARI ALANLARDA KÜLTÜREL EŞYALARDAN KAYIPLAR VAR MIDIR?”

Soru önergesinde Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle 7 soru yöneltti. Soru önergesinde yer alan sorular ise şu şekilde: “İsrailli arama kurtarma ekipleri kaç kişiden ve kaç ekipten oluşmaktadır, bu ekipler hangi bölgelerde ve kaç gün arama kurtarma faaliyeti yapmıştır? İsrailli arama kurtarma ekiplerinin ülkemize silahla girmeye çalıştıkları iddiası doğru mudur, doğruysa silahla girmelerine müsaade edilmiş midir, silahla girmelerine müsaade edilmemişse silahlar nereye bırakılmıştır? İsrailli arama kurtarma ekiplerinin ülkemizden aniden ayrılma nedeni nedir, tehdit edildikleri iddiası doğru mudur, iddialar doğruysa İsrailli arama kurtarma ekibi kimlerden nasıl bir tehdit almıştır? İsrailli arama kurtarma ekipleri ülkemizden hangi yol ile ayrılmışlardır, ayrılırken güvenlik cihazlarını kullanmışlar mıdır, yanlarında ne götürmüşlerdir? İsrailli arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesinde arama ve kurtarma faaliyetleri neler olmuştur, kurtardıkları, aldıkları değerli eşyalar var mıdır, varsa bu eşyaların içeriği ve akıbeti ne olmuştur? İsrailli arama kurtarma ekipleri enkazdan çıkan eşyaları devlet görevlilerine değil de Yahudi cemaatine vermesi yasal mıdır, değilse bir girişiminiz olmuş mudur, İsrailli ekibin vermediği, sakladığı eşyalar da var mıdır? Afet bölgelerinde ve özellikle İsrailli ekiplerin çalışma yaptıkları yerlerde kayıt altına alınmış kültürel, sanatsal, politik, idari eşya ve malzemelerden eksik, kayıp olan var mıdır, varsa bu eşyalar veya eserler hangileridir?” (Ajanslar)