"ABD'nin Yemen'deki Saldırıları, Biden Tabutuna Bir Çivi Daha Çaktı"

"ABD'nin Yemen'deki Saldırıları, Biden Tabutuna Bir Çivi Daha Çaktı"

"Newsweek": ABD'nin Yemen'deki saldırıları Biden'ın tabutuna bir çivi daha çaktı

Amerikan dergisi " Newsweek " Pazartesi günü yayınladığı özel haberde, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere liderliğindeki koalisyon ülkelerinin Yemen'e yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarını ele aldı.

Amerikan dergisi, Yemen'e yönelik son saldırıların, özellikle bu yılın sonunda yapılacak seçimlerde Müslüman seçmenler açısından ABD Başkanı Joe Biden'ın tabutuna çakılan yeni bir çivi olduğu yormunu yaptı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin (CAIR) genel müdür yardımcısı Edward Ahmed Mitchell, Cuma günü Newsweek'e yaptığı açıklamada, sivil toplum kuruluşunun Yemen'deki "yasadışı" hava saldırılarından "derin rahatsız" olduğunu söyledi.

Newsweek'e göre, salıncak eyelatler olarak adlandırılan bölgelerde yaşayan Müslüman Amerikalılardan oluşan bir gurup, #AbandonBiden sloganı altında bir kampanya başlattı ve seçmenleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığını destekleyen tutumu nedeniyle 2024'te mevcut başkanı yeniden seçmemeye çağırdı

Bu bağlamda Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Minnesota Şubesi Direktörü Jilani Hussein şunları söyledi: “Müslümanların ezici çoğunluğu bize Biden'a oy vermeyeceklerini söyledi dedi.

Amerikan dergisi ayrıca, Müslüman seçmenlerin Biden'dan duydukları memnuniyetsizlikle ilgili görüşlerini paylaşmaları nedeniyle Biden kampanyasının karşı karşıya olduğu büyüyen bir sorunu ortaya koyan kamuoyu yoklamalarını paylaştı.

Bu bağlamda Emgage, Kasım 2023'ün başlarında bir anket yayınlamış ve ankette yer alan Müslüman Amerikalıların yalnızca %5,2'sinin 2024'te Biden'a oy vereceğini söylediği sonucuna varmıştı.

Kaynak: TEVHİDHABER