ABD'nin Casusları İŞİD'e Katıldı

ABD'nin Casusları İŞİD'e Katıldı

Wall Street Journal: Amerika'nın Afganistan'daki casuslarının çoğu IŞİD'e katıldı

ABD Gaztetesi Wall Street Journal tarafından Pazartesi günü yayınlanan bir rapor, ABD tarafından eğitilen birçok Afgan casus ve askerinin, ABD'nin onları terk etmesinin ardından terör örgütü IŞİD'e katıldığını ortaya koydu.

Raporda, birkaç Taliban lideri ve eski Afgan güvenlik yetkilisi, "eski Afgan hükümetinin istihbarat ve askeri aygıtının birçok üyesinin, ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin geçen Ağustos ayında ülkeden hızla çekilmesinin ardından IŞİD'e katıldığını" aktardı.
Gazete Afgan kuvvetlerinin büyüklüğüne kıyasla sayı nispeten küçük görünebilir, ancak terörist gruba istihbarat ve savaş teknikleri toplama konusunda çok önemli bir deneyim sağlayacaktır yorumunda bulundu

Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinden kısa bir süre önce ülkeyi terk eden Ulusal Güvenlik Müdürlüğü'nün eski Afgan casus teşkilatının eski başkanı Rahmatullah Nabil gazeteye, IŞİD'in eski Afgan üyeleri için "çok çekici hale geldiğini"belirtti.

"Talibanlı yetkililer, terörist grubun Afganistan'a dönüşünden açık bir şekilde ABD'yi sorumlu tutarken, Genelkurmay Başkanı General Mark Milley geçtiğimiz günlerde daha geniş bir iç savaş, yeniden örgütlenme olasılığı olduğunu söyleyerek alarm zilleri çaldı.

Kaynak:Haber Kaynağı