ABD'li  Askeri  Uzmanların Suudi Arabistan'dan Çekilmesi Başladı

ABD'li Askeri Uzmanların Suudi Arabistan'dan Çekilmesi Başladı

Çarşamba günü, Biden yönetimi, yabancı danışman ve uzmanların geri çekilmesinin bir parçası olarak zamanlama açısından açıklanan bir adımda, Suudi Arabistan ile sözleşme yapan ABD askeri uzmanlarına baskı yapmaya başladı.

TERCÜMEHABER/TEVHİDHABER

ABD yönetimi ilk kez yüzlerce yeni emekli askeri müteahhitin belgelerini ABD ordusundan sızdırdı.Washington Post gazetesinin yayınladığı belgeler, bu askeri uzmanların çeyrek milyon doları aşan maaşlar aldığını doğruluyor. Amerikan subaylarının ülkelerindeki hizmet süreleri boyunca başarılı olamadıklarını değerlendirdi.

Gazete, bu kişilerin çalışmalarını ABD yasalarına aykırı bulduğunu ve onları yasal soruna maruz bıraktığını belirterek, Biden yönetiminin daha önce onlar hakkında herhangi bir bilgi vermeyi reddettiğini ve bunun üzerine dava açılmasına neden olduğunu kaydetti.

Belgelerin yayınlanması, Beyaz Saray sözcüsü Karen Bieber'ın Başkan Joe Biden'ın Kongre ile Suudi Arabistan'ın akaryakıt üretimini azaltmak için Rusya'nın yanında yer alma kararına yanıt olarak güvenlik önlemleri almasına yönelik düzenlemeleri hakkında konuşmasıyla aynı zamana denk geliyor.

Uzmanlara göre, Amerikalı müteahhitlerin Suudi Arabistan ile belgelerinin sızdırılması, onları gönüllü olarak geri çekilmeye zorlama girişimidir