ABD'den Ukrayna'ya Gönderilen Askeri Yardımlar ile İlgili Yeni Karar

ABD'den Ukrayna'ya Gönderilen Askeri Yardımlar ile İlgili Yeni Karar

CNN: Pentagon, Ukrayna'ya gönderilen yardımı denetlemek için ekip kurdu

Amerikan CNN televizyonunun haberine göre, Amerikalı Cumhuriyetçi milletvekillerinin ülkenin Ukrayna'ya yaptığı yardımların izlenmesi yönünde defalarca talepte bulunmasıyla birlikte Pentagon, bu yardımları denetlemek ve izlemek üzere yakın zamanda Ukrayna'da özel bir ekip oluşturacak.

Amerikan TV kanalı CNN, ABD Savunma Bakanlığı Genel Müfettişi'nin şu sözlerini aktardı: Amerikalı yetkililer bu alandaki çalışmalara geçen ayın sonunda başladılar. Personelin çoğunun, yardımları incelemek ve izlemek üzere Eylül ayı sonuna kadar Ukrayna'ya gelmesi bekleniyor. Ayrıca bu kişiler Kiev'deki ABD Büyükelçiliği'nde de görev yapacaklar.

CNN, Şubat 2022'de savaşın başlamasından bu yana ilk kez Genel Sekreter'in izleme için Ukrayna'ya asker göndereceğini de sözlerine ekledi.

Amerikan TV kanalı Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Kongre'den Ukrayna için 24 milyar dolar daha yardım istemesinin ardından çok sayıda Cumhuriyetçi milletvekili bu yardımların daha fazla kontrol ve denetlenmesini talep etti dedi.

Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Ofisi'nden alınan bir belgeye atıfta bulunan Fox News, daha önce Ukrayna'ya doğrudan yardım için harcanan ABD bütçe rakamlarının toplam sayısının şu anda 110,97 milyar dolar olduğunu bildirmişti.

ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin 2024 başkanlık seçimlerinin adayı Donald Trump, iki ülkenin liderlerini müzakere masasına gelmeye zorlayarak Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmayı 24 saat içinde sona erdirme sözü verdi.

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı