ABD’den İşgalcilere 3 Bin Füze Desteği

ABD’den İşgalcilere 3 Bin Füze Desteği

CNN ABD 7 Ekim'den bu yana İsrail'e 3 bin füze gönderdiğini açıkladı.

Amerikan yayın kuruluşu CNN, bir kaynağına dayandırdığı haberinde, Amerika'nın 7 Ekim'den bu yana İsrail'e 3 bin JDAM (Müşterek Doğrudan Taarruz Mühimmatı) füzesi gönderdiğini açıkladı.

Pentagon da birkaç gün önce, hükümetin Acil Durum Yetkisi’ni kullanarak Kongre'den izin istemeden en az 14 bin tank mermisini İsrail'e yolladığını bildirmişti.

Gazze’deki yıkımla ilgili bir rapor hazırlayan BM, çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana yaklaşık 400 bin binanın hasar gördüğünü ve bu binaların büyük onarımlara ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Daha önce de “Gazze sakinlerinin yüzde 85'inden fazlasını oluşturan 1,9 milyon insanın evlerinden edildiği” bilgisini veren BM ajansı ayrıca, bu insanların çoğunun da birkaç defa yerini terk etmek zorunda kaldıklarını söylemişti.

Yapılan açıklamalara göre, en çok zarar gören bölgeler Gazze’nin kuzey bölgeleri. Gazze’nin tamamında yıkılan 37.379 binadan 29.732’sinin bu bölgeye ait olduğu bildirilmekte. Bu tablo da yıkımların %80’inin Gazze Şeridi’nin kuzey kısmında olduğunu gösteriyor.(Ajanslar)