ABD'den Hizbullah Hakkında Yeni Karar

ABD'den Hizbullah Hakkında Yeni Karar

Amerika, Hizbullah ve Lübnanlı bir şirketle bağlantılı 3 kişiye ve bir kuruluşa yaptırım uyguluyor

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

WASHINGTON (Reuters) - ABD Salı günü Lübnan Hizbullahı ile bağlantılı üç iş adamına yaptırım uyguladı.

ABD Hazinesi yaptığı açıklamada, Adel Diab, Ali Mohammed Al-Dawn, Cihad Salem Al-Alam ve şirketleri Dar Al-Salaam Travel and Tourism'i yaptırım listesine eklediğini açıkladı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hizbullah, terör eylemlerini ve Lübnan siyasi kurumlarını istikrarsızlaştırma girişimlerini finanse etmek için bugün adı geçen işadamları aracılığıyla meşru ticaret sektörü aracılığıyla ayni ve mali desteğe ulaşıyor" denildi.

Lübnan ekonomisi, devasa borçların ağırlığı altında 2019'dan bu yana krizde. Yerel para birim kötü manda geçen hafta yeni bir rekor kırdı

Yerel basında Pazartesi günü çıkan haberlere göre, Lübnan kabinesi, Hizbullah ve Emel hareketinin hafta sonu hükümet toplantılarını boykot etmelerini sona erdirdikten sonra, önümüzdeki hafta üç ay içinde ilk toplantısını yapacak.

Bazı bakanları destekleyen Hizbullah ve Emel hareketi, 2020'de Beyrut limanında meydana gelen büyük patlamayla ilgili soruşturmayla ilgili bir anlaşmazlık nedeniyle hükümet toplantılarını boykot ediyorlardı.

.