ABD'den Ateşkes Açıklaması!

ABD'den Ateşkes Açıklaması!

Beyaz Saray, Hamas'ın son ateşkes önerisini "mümkün" olarak nitelendiriyor.

Beyaz Saray 15 Mart 2024 Cuma günü yaptığı açıklamada "Hamas'ın rehinelerin serbest bırakılması karşılığında Gazze'de bir ateşkes anlaşması yapılmasına ilişkin önerisinin kesinlikle mümkün olan sınırlar içinde olduğunu" belirtirken, İsrail gazeteleri Filistin hareketinin verdiği yanıtın ardından işgalden bir heyetin Katar'a gideceğini belirtti.

Reuters'ın iddiasına göre, Hamas grup arabuluculara ve ABD'ye 100'ü müebbet hapis cezasına çarptırılmış Filistinli mahkûmların serbest bırakılması karşılığında İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasını içeren bir ateşkes önerdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby önerinin "kesinlikle birkaç aydır üzerinde çalıştığımız anlaşmanın ... ana hatları içinde yer aldığını" söyledi.

Kirby gazetecilere şunları söyledi: "İşlerin doğru yönde ilerlediği konusunda ihtiyatlı bir iyimserlik içindeyiz, ancak bu her şeyin bittiği anlamına gelmiyor."

İsrail medyası Mossad direktörü David Barnea liderliğindeki İsrail müzakere ekibinin 19 Mart Pazar günü Katar Başbakanı Muhammed bin Abdulrahman Al Thani ile Hamas'ın önerilen rehine anlaşmasına vereceği yanıta odaklanacak görüşmeler için Doha'ya gitmeye hazırlandığını doğruladı.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Cumartesi akşamı Katar'a gitmeden önce müzakere ekibinin yetkilerinin genişletilip genişletilmeyeceği ve nasıl genişletileceği konusunda istişarelerde bulunması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı