ABD Yönetimi Nükleer Anlaşma Hakkında Açıklama Yaptı

ABD Yönetimi Nükleer Anlaşma Hakkında Açıklama Yaptı

ABD yönetimi, İran'ın nükleer dosyanın tekliflerine verdiği yanıtın ayrıntılarını açıklıyor ve onaylıyor: Bizi anlaşmayı yeniden canlandırma yoluna koymadı

ABD Dışişleri Bakanlığı Salı akşamı yaptığı açıklamada, İran'ın ülkesinin nükleer anlaşma taslağıyla ilgili yorumlarına verdiği yanıtın "bizi anlaşmayı yeniden canlandırma yoluna koymadığını" duyurdu.
Birkaç gün önce Washington, Avrupa Birliği aracılığıyla İran'ın nükleer anlaşma taslağı hakkındaki yorumlarına yanıt aldığını ve bunu "yapıcı olmayan" olarak nitelendirdiğini söyledi.
Bugün ABD, İran'ın yanıtını reddeden tutumunu yineledi ve Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Vidant Patel aracılığıyla, "İran yanıtı bizi nükleer anlaşmayı yeniden canlandırma yoluna koymadı ve boşluklar hala var" dedi.

Geçen Ağustos ayında Avrupa Birliği, müzakerelerin başarıyla sonuçlanacağını umarak Tahran ve Washington'a buna yanıt verme çağrısında bulunarak "nihai" bir çözüm önerisi sundu.

İsrail'in gazetecilere yönelik uygulamalarıyla ilgili olarak Patel, "Gazeteciler ve siviller için tehlikeyi azaltmak ve Shireen Abu Akleh'in öldürülmesine benzer eğilimleri önlemek için İsrailli ortaklarımıza politikalarını ve uygulamalarını gözden geçirmeleri için baskı yapmaya devam edeceğiz." dedi.
STK'lar konusunda İsrail ile ilişki kurmaya devam ediyoruz, daha fazla bilgi aramaya devam ediyoruz ve insan haklarına ve sivil topluma saygı duymanın önemini vurguluyoruz" dedi.
Dün, Pazartesi günü İsrail ordusu, Filistinli-Amerikalı gazeteci Abu Aqila'nın, Filistinlilerin uluslararası soruşturma talebi üzerine cezai soruşturmaya gerek olmadığını öne sürerek, askerlerinden birinin "yanlış" ateşiyle öldürüldüğünü öne sürdü.
Bu akşam, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ebu Aqila'nın öldürülmesinden sorumlu olanların hesap vermesi gerektiğini yineledi.

Kaynak:Haber Kaynağı