ABD  Ukrayna'yı Bırakıp Resmen Kaçtı

ABD Ukrayna'yı Bırakıp Resmen Kaçtı

Rusya ile Ukrayna arasında savaş çığıtkanlı yapan ABD iş ciddiye binince resmen ortadan kayboldu

Rusya, Ukrayna’yı işgal edecek yalanı ile dünyayı krize sürükleyen ABD, NATO bünyesinde Doğu Avrupa’ya asker gönderirken, Kiev’i yalnız bıraktı.

Ukrayna'nın işgali yalanını yandaşları ile servis eden ABD, Ukrayna ordusunu eğitme vermek için ülkede bulunan 160 askerini de Almanya'ya çekme kararı aldı.

Personeli geri çekmeye başladı

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna'daki diplomatik personeline ülkeden çıkma talimatı veren Washington, önceki gün de Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Donbass bölgesinde görevli Ukrayna Özel Gözlem Misyonu (ÖGM) çerçevesindeki ABD'li personeli geri çekmeye başlamıştı.

ABD'lilerle birlikte, misyon bünyesinde bulunan İngiltere ve Avrupa Birliği temsilcilerinin de araçlarla ayrıldığı tahmin ediliyor.

"Yeşil ışık" mesajını hatırlattı

Bölgedeki ateşkesin gözlemlenmesi görevini yerine getiren ÖGM'den ABD unsurlarının çekilmesi, ABD Başkanı Biden'ın, Moskova'ya 'yeşil ışık' olarak yorumlanan, 20 Ocak günü yaptığı, "Rusya (Ukrayna'da) küçük bir müdahalede bulunursa, ne yapacağımızı tartışmak zorunda kalırız" açıklamasını akıllara getirdi.

Tahliyeye başladı

ABD'nin ardından Avustralya, Kiev'deki büyükelçiliğini tahliye etme kararı alırken, Kanada ise bu ülkedeki büyükelçiliğini Polonya sınırındaki Lviv'e taşıyacağını duyurdu.

ABD'li sivilleri korumak için Ukrayna'ya asker göndermeyeceğini vurgulayan ABD Başkanı Biden, "ABD ve Rusya birbirlerine ateş açmaya başlarsa bu bir dünya savaşı olur" bahanesine sığınmıştı.(Ajanslar)