ABD Temsilciler Meclisi: Siyonizm Karşıtlığı Yahudi Karşıtlığıdır

ABD Temsilciler Meclisi: Siyonizm Karşıtlığı Yahudi Karşıtlığıdır

ABD Temsilciler Meclisi, Antisemitizmi Siyonizm karşıtlığıyla eşitleyen kararı kabul etti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken ABD Temsilciler Meclisi, siyonizm karşıtlığıyla Yahudi karşıtlığının aynı şey olduğunu savundu.

Cumhuriyetçiler tarafından hazırlanan yasa tasarısı salı günü Temsilciler Meclisi'nde 311'e karşı 14 oy ile kabul edildi. Sadece bir Cumhuriyetçi, tasarı için olumlu oy vermedi.

92 Demokrat ise oturuma katılmasına rağmen oy kullanmazken, 95'i destekledi.

Tasarıda, "Temsilciler Meclisi, açıkça siyonizm karşıtlığının Yahudi düşmanlığı olduğunu vurgulamaktadır" denildi. Ayrıca Temsilciler Meclisi, Filistin yanlısı eylemlerde kullanılan "Nehirden denize özgür Filistin" sloganını da kınadı. Tasarıda bu sloganın "İsrail'in ve Yahudilerin ortadan kaldırılması için bir çağrı olduğu" iddia edildi.

Tasarının kabul edilmesi, Filistinlilerin haklarını savunan grupları öfkelendirdi.

ABD Filistin Toplumu Ağı'ndan Husam Marajda, bu tasarının "İsrail'e yönelik eleştirileri nefret söylemi haline getirdiğini"

Al Jazeera'ya konuşan Marajda, "Bu çok tehlikeli. Çok, çok kötü bir emsal oluşturuyor. Bizim adalet, barış ve eşitlik çağrımızı suç haline getirmeye çalışıyor" dedi.

Öte yandan 92 kadar Demokratın oy kullanmaması, parti içinde mevcut savaşa bakış konusundaki fikir ayrılıklarının dışavurumu olarak nitelendi.

Temsilciler Meclisi'nin en eski Yahudi üyesi Jerrold Nadler, tasarıya destek vermedi.

Ajanslar