ABD  Tatbikat Başlattı

ABD Tatbikat Başlattı

ABD askeri güçleri tarafından "olası bir Tayvan savaşının savunulması" tatbikatı yapıldı

Amerika Birleşik Devletleri Ordusu Özel Harekat Komutanlığı, Çin'in Tayvan'a olası bir saldırısına yanıt vermek için simülasyon tatbikatlarına başladı

, Rasha Today'e göre Tayvan savunma senaryosu, ABD Ordusu'nun Özel Harekat Komutanlığı'nın bu yıl Kuzey Karolina'daki "Fort Berg Üssü"nde gerçekleştirilen ve CAPEX olarak bilinen tatbikatlarının bir parçasıydı.

Amerikan kuvvetleri bu tatbikat sırasında bir tür simülasyon gerçekleştirdi; Bu tatbikatlarda Tayvan adasında olduklarını hayal ederek Çin Halk Cumhuriyeti'ne karşı savaştılar.

ABD Özel Harekat Komutanlığı (USASOC) komutanı General Jonathan Braga tatbikatlardan önce şunları söyledi: Çin Halk Cumhuriyeti, ABD ulusal savunma stratejisine dayalı olarak yurtdışında bizim için gerçekten büyüyen bir meydan okuma. Nihayetinde yapmaya çalıştığımız şey, Üçüncü Dünya Savaşı'nı önlemek. Bu bizim görevimiz.

İlk kez Perşembe günü gerçekleştirilen ve Cumartesi günü bildirilen tatbikatlar arasında geri tepmesiz tüfekler, savunma duvarını aşma operasyonları ve sustalı insansız hava araçlarının kullanımı yer aldı.

ABD-Çin ilişkileri son bir yılda kötüleşti ve bunun nedenlerinden biri Pekin'in Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya yaptırım uygulamayı reddetmesi. Çinli yetkililer ayrıca Amerikalı liderleri "Tayvanlı ayrılıkçıları" desteklemekle suçladılar. Tayvan adasını kendi topraklarının bir parçası olarak gören Pekin, Taipei ile Washington arasındaki her türlü ziyareti ve resmi ilişkiyi kınamakta ve bunu Çin egemenliğinin ihlali olarak görmektedir.