ABD  Lübnan'da Yaşanan Krize Ortak Oldu

ABD Lübnan'da Yaşanan Krize Ortak Oldu

İsrail medyası: Washington, Lübnan ile sınır çizme müzakereleriyle ilgileniyor ve bir çözüme yol açacak

İsrailli Walla internet sitesinde İsrail güvenlik yetkililerinin şu sözleri aktardı: "ABD, güvenliğin tırmanmasını önlemek ve ABD'nin varlığını göstermek için İsrail ile Lübnan arasındaki deniz sınırlarına ilişkin dolaylı müzakerelere büyük ağırlık ve önem veriyor. ' Arap ülkelerine bölgede nüfuz."

İsrail işgal ordusundaki yetkililere göre, "Amerikalılar, platform gaz pompalamaya başlamadan önce bir anlaşmaya varamazlarsa, önümüzdeki Eylül ayında güvenlik durumu hakkında bir değerlendirme yapılacak ve bu çerçevede alarm durumu kuzey bölgesinde incelenecektir."

Ve "i24news" web sitesi bugün Pazartesi günü, "İsrail güvenlik teşkilatındaki yetkililerin Amerikalılar aracılığıyla Lübnan'a açık mesajlar ilettiklerini ve Hizbullah'ı savaşçılarını dizginlemezse İsrail ordusunun yanıt vereceğini ve müdahale etmeyeceği konusunda uyardıklarını bildirdiler. dronları durdurmaktan memnun.” İsrail web sitesine göre.

İlgili bir bağlamda, Lübnan ile işgal altındaki Filistin arasındaki deniz sınırlarını belirleme müzakerelerinde Amerikalı arabulucu Amos Hochstein Pazar günü Beyrut'a geldi ve görüşmelerin Pazartesi sabahı başlaması bekleniyor.

Güvenlik yetkilileri Wallah web sitesine "ABD bir çözüme yol açacağını ve sorunun bu hafta çözüleceğini ve Lübnan hükümetinin Hizbullah'ı karara karşı hareket etmemesini zorunlu kılan bir anlaşmaya vardığını" söyledi.

Al- Mayadin kaynaklarına göre Hochstein, Hizbullah tarafından dün yayınlanan video hakkında yorum yaparak "Lübnan ve İsrail tarafı arasında ortak bir keşif için bir teklif sunduğunu" yalanladı

İsrail medyası, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah adına "İsrail, ABD'ye Lübnan ile anlaşmayı gelecek Eylül, gaz çıkarma tarihi ve beraberindeki tehditten önce tamamlaması için baskı yapıyor" dedi.

Daha önce, Lübnan'daki İslami Direniş'in askeri medyası , İsrail işgaline açık bir mesaj olarak, işgal altındaki Filistin kıyılarındaki gaz çıkarma platformlarının koordinatlarını gösteren bir video klip yayınladı.

Kaynak:Haber Kaynağı