ABD, İsrail'in Açıklamalarını Reddetti

ABD, İsrail'in Açıklamalarını Reddetti

ABD, İsrail'in Viyana Görüşmelerine yönelik eleştirilerini reddetti

TERCÜME HABER - TEVHİDHABER

Viyana görüşmelerinin muhtemelen birkaç gün içinde sonuçlanmasıyla Biden yönetimi, İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in İran nükleer anlaşmasını canlandırma eleştirisini reddediyor.

2018'de, o zamanki ABD Başkanı Donald Trump Washington'u görüşmelerden çektiğinde, üst düzey İsrail savunma yetkilileri bu hareketi bir hata olarak gördüler - ancak şimdi bir ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ABD'nin aynı hatayı tekrar yapamayacağını iddia ediyor.

Sözcü, İsrail Walla haber sitesine yaptığı açıklamada, "Aynı hatayı bir kez daha yapıp diplomatik ilerleme için başka bir fırsatı erteleyemeyiz" dedi .

Sözcü ayrıca ABD'nin "İsrail" ile günlük olarak temas halinde olduğunu ve görüşmelerde birlikte koordinasyon olduğunu söyledi.

İsrail Kanalı 12 , Bennett'in Mossad direktörü David Barnea ile birlikte İran'ı ekonomik yollarla zayıflatmak için yeni bir plan üzerinde çalıştığını bildirdi. İsrailli yetkililer, bir sonraki anlaşmanın daha uzun ve daha katı olmasını sağlamak için dünya güçleriyle görüşmeye hazırlanırken, anlaşmanın birkaç yıl içinde sona ermesini hevesle bekliyorlar.