ABD İşgal Güçleri Gazze'de...  Suikast Timi Kurdular!

ABD İşgal Güçleri Gazze'de... Suikast Timi Kurdular!

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde olduğu düşünülen Hamas'ın üst düzey yöneticilerini tespit etmek için "görev gücü" oluşturduğu belirtildi.

"Amerikan The New York Times gazetesinin adını vermediği ABD'li yetkililerden alınan bilgilere göre, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, 7 Ekim'den sonra "yeni bir görev gücü oluşturulması" talimatı verdi.

Bu talimat doğrultusunda, CIA'in öncelik listesinde Hamas'ın ikinci seviyeye yükseltildiği ve daha fazla para ve insan kaynağının kullanılacağı bildirildi. Öncesinde Hamas'a dördüncü seviyede yer verilirken, az sayıda kaynağın kullanıldığı belirtildi.

Hamas konusunda istihbarat toplamak için CIA'in daha fazla kaynak kullanacağı belirtilirken, ABD'nin 7 Ekim öncesinde Hamas hakkındaki istihbaratını İsrail'e dayandırdığı ifade edildi.

İsrail'in Hamas hakkındaki istihbaratının 7 Ekim sonrasında önemli ölçüde zayıfladığı ve ABD'nin bu konudaki istihbaratı zayıfladığı belirtildi.

ABD' güçlerinin amacının Hamas'ın üst düzey isimlerini öldürmek ve yakalamak olduğu " ifade edildi.

The Intercept internet sitesi de ABD Hava Kuvvetleri'nin yayımladığı resmi belgelere göre, ABD'nin İsrail ordusuna Gazze'deki saldırılarda "hedef göstermede yardım ettiğini" iddia etti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Pat Ryder'ın açıklamalarına rağmen, İsrail'de görevlendirilen personelin "saldırı hedefleme konusunda uydu istihbaratı sağladığı" belirtilmiş. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 29 binden fazla bombalı saldırı düzenlediği ve ABD ordusunun kasım ayı itibarıyla "ilk defa Gazze'de insansız hava aracı görevlendirdiği" kaydedilmiş."