ABD : İran İle Nükleer Anlaşmaya Varamadık

ABD : İran İle Nükleer Anlaşmaya Varamadık

TAHRAN, 31 Ağustos (MNA) – ABD Dışişleri Bakanlığı, nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılması konusunda İran ile herhangi bir mutabakata varılmadığını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Baş Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Salı günü Viyana görüşmelerindeki son gelişmeler hakkında düzenlediği basın brifinginde, "Bir anlaşmaya varmadık" dedi.

Daha önce, İsrail rejiminin savaş bakanı Benny Gantz, ABD ile İran arasında imzalanan nükleer anlaşma hakkında yorumda bulunarak, girişimin yararsız olacağını çünkü Tahran'ın nükleer silah programını uygulamasını durdurmayacağını iddia etti.

İran ve JCPOA'nın geri kalan tarafları - Rusya, Çin, Fransa, İngiltere ve Almanya - eski ABD tarafından terk edilen anlaşmayı eski haline getirmek için geçen yıl Nisan ayından bu yana Avusturya'nın başkenti Viyana'da çok sayıda müzakere turu düzenlemişti.

Anlaşmadan ayrılan Trump, ülkeye karşı "maksimum baskı" kampanyası dediği şeyin bir parçası olarak İran'a yaptırımları geri getirdi. Bu yaptırımlar, politikanın bir hata ve başarısızlık olduğunu defalarca kabul etmesine rağmen, bugüne kadar Joe Biden yönetimi tarafından uygulanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı