ABD Güçleri  Suudi Arabistan'a Yerleşiyor

ABD Güçleri Suudi Arabistan'a Yerleşiyor

ABD askeri komutanlığı Suudi Arabistan'da yeni bir tesis inşa etmeyi planlıyor

ABD (NBC News) ağı, bu planlara aşina olan 34 ABD askeri yetkilisinin, tesisin artan drone tehdidiyle mücadele etmek için yeni teknolojileri test edeceğini ve hava ve füze savunma yeteneklerini geliştirip test edeceğini söylediklerini aktardı.

Ağ, ABD Merkez Komutanlığı "Centcom" tarafından denetlenen planların , New Mexico'daki uzun menzilli füze testlerine ayrılmış "Beyaz Kumlar" merkezine benzer şekilde, yeni tesise "Red Sands Entegre Deney Merkezi" adını vermeyi içerdiğini belirtti.

Ağ, tesisin yeri henüz kesinleşmemiş olsa da, yetkililer, Suudi Arabistan'ın en olası yer olduğunu, çünkü Suud'un sahip olduğu geniş açık alanlara ve çeşitli elektronik savaş yöntemlerini test etme kabiliyetine sahip olduğunu belirtti.

Bir ABD askeri yetkilisi, Suudi Arabistan'ın "gelecekteki birçok bölgesel güvenlik çabasının ağırlık merkezi" olduğu düşünüldüğünde, bu planların bir "fırsat" olduğunu söyledi.

Ağ, ABD Merkez Komutanlığı komutanı General Michael Corella'nın geçen ay bölgedeki bazı ABD müttefikleriyle yaptığı toplantıda bu fikri önerdiğini bildirdi.

İki askeri yetkili, ABD'nin büyük olasılıkla proje maliyetinin yaklaşık %20'sini finanse edeceğini ve işgücünün yaklaşık %20'sini karşılayacağını, müttefiklerin ise geri kalanını karşılayacağını söyleyerek, işin ne zaman başlayacağına dair belirli bir zaman çizelgesi olmadığını açıkladı. Re

ABD'li bir yetkili, General Corella'nın liderliğin odağını bölgedeki büyük bir askeri varlıktan ortaklıkları güçlendirme çıkarına kaydırmaya yönelik yeni yönü ile bağlantılı olarak fikrin "birçok ülkeyi pragmatik güvenlik düzenlemelerinde bir araya getirmek" olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı