ABD Dışişleri Bakanlığı : Yaptırımlar Kalkmayacak

ABD Dışişleri Bakanlığı : Yaptırımlar Kalkmayacak

ABD Dışişleri Bakanlığı : İran'a herhangi bir muafiyet teklif etmedik ve Tahran nükleer taahhütlerine dönene kadar yaptırımlar kaldırılmayacak

TERCÜMEHABER TEVHİDHABER

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price bugün yaptığı açıklamada, ülkesinin "İran'a herhangi bir muafiyet sağlamadığını ve bunu ancak önceki anlaşmayla uyumlu hale geldikten sonra yapacağını" söyledi.

Price, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tahran nükleer taahhütlerine dönene kadar İran'a yönelik yaptırımları kaldırmayacağız. uluslararası ortaklarımıza nükleer silahların yayılmasının önlenmesi ve güvenlik standartlarının risklerini ele almak için.” çalışacağız dedi

Fansız Basın Ajansı, "Washington, İran'ın Trump yönetimi sırasında iptal ettiği barışçıl nükleer programından muafiyetleri geri getirdi" dedi.

Daha önce, bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, nükleer anlaşmayla ilgili müzakereler kritik bir aşamaya girerken, "Başkan Joe Biden'ın yönetimi, son haftalarında müzakereleri kolaylaştırmak için Tahran'a yönelik yaptırımları kaldırmaya devam etmeye karar verdi" dedi.