ABD Dışişleri Bakanlığı: Endişeliyiz

ABD Dışişleri Bakanlığı: Endişeliyiz

ABD Dışişleri Bakanlığı: Çin-Rusya yakınlaşmasından endişeliyiz

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

ABD Dışişleri Bakanlığı, "Çin-Rusya yakınlaşmasından" duyduğu endişeyi dile getirerek, "Pekin'in eylemleri, Moskova ile daha yakın ilişkiler kurmakla ilgilendiğini gösteriyor" dedi.


"Çin'in tarafsızlık iddiasında bulunduğunu, ancak eylemlerinin Rusya ile daha yakın ilişkilerle ilgilendiğini açıkça gösterdiğini" göz önünde bulundurarak, "Çin'i Ukrayna'ya karşı savaşında Rusya'ya askeri destek sağlamanın yansımaları konusunda uyardık" dedi.


Günün erken saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yaptığı video görüşmede "Pekin ile askeri işbirliğini güçlendirmek istediğini" doğruladı ve "iki ülkenin Batı baskısı karşısında gösterdiği direnişi" övdü.

Putin, "Batı'dan gelen benzeri görülmemiş baskı ve provokasyonlar bağlamında, ilkeli duruşumuzu savunuyoruz", "Moskova ile Pekin arasında uluslararası arenada koordinasyonun uluslararası hukuka dayalı adil bir uluslararası düzenin kurulmasına hizmet ettiğini" kaydetti. "

Rusya-Çin işbirliğinde "ülkelerimizin güvenliğine ve kilit bölgelerde istikrarın sağlanmasına katkıda bulunan askeri ve teknik işbirliğinin özel bir yeri olduğunu" vurgulayan Bakan, "iki gücün Rusya ve Çin silahlı kuvvetleri arasındaki işbirliğini geliştirmeyi amaçladığını" açıkladı. Çin."

Putin, Jinping'in "2023 baharında, COVID-19 salgınının başlangıcından bu yana ilk olacak bir devlet ziyareti için Rusya'ya" geleceğini duyurdu.