ABD:  Devrim Muhafızlarını Terör Listesinden Çıkarmayı Düşünüyor

ABD: Devrim Muhafızlarını Terör Listesinden Çıkarmayı Düşünüyor

"Axios" web sitesi sürpriz yaptı: ABD yönetimi resmi olarak İran Devrim Muhafızlarını terör listesinden çıkarmayı düşünüyor, ancak bir şartla

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bilgili bir kaynak Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Tahran'dan bu güçlü gücü dizginleme güvencesi karşılığında İran Devrim Muhafızlarını yabancı terör örgütlerinin kara listesinden çıkarmayı düşündüğünü söyledi.

Kaynak, Washington'un, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 2019'da Devrim Muhafızları'ndaki kara listeye alınmasını iptal edecek ve Cumhuriyetçilerin sert eleştirilerini kışkırtacak bu adım karşılığında İran'dan kabul edilebilir bir taahhüdün ne olacağına karar vermediğini belirtti.

Bu hareket, Washington'un ilk kez başka bir ülkenin hükümetinin bir bölümünü terör örgütü olarak resmen tayin etmesiydi.
Devrim Muhafızları, İran'da bir ticaret imparatorluğunun yanı sıra Washington'un küresel bir terör kampanyası yürütmekle suçladığı seçkin silahlı ve istihbarat güçlerini yöneten güçlü bir gruptur.

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan kaynak, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin "İran'ın bölgesel faaliyetleri veya İran Devrimci'nin diğer faaliyetleriyle ilgili bir tür taahhüt ve/veya adımlar karşılığında terörist olarak görmeyi iptal etmeyi düşündüğünü söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price, İran Devrim Muhafızlarını ABD terör listesinden çıkarma olasılığı sorulduğunda, nükleer anlaşmayı canlandırma müzakerelerinin merkezinde yaptırımların kaldırılması olduğunu söylemek dışında yorum yapmaktan kaçındı.