ABD Beşinci Filosu Komutanı: Yemen Bizi 75 Saniyede Vurabilir!

ABD Beşinci Filosu Komutanı: Yemen Bizi 75 Saniyede Vurabilir!

ABD Beşinci Filo Komutanı Charles Bradford Cooper, Yemen silahlı kuvvetlerinin fırlattığı füze ve drone'ların, fırlatıldıktan sonra 75 saniye içinde hedefi vurabildiğini itiraf etti

ABD Beşinci Filo Komutanı Charles Bradford Cooper, bugün Salı günü Yemen silahlı kuvvetleri tarafından fırlatılan füzeler ve insansız hava araçları hakkında konuştu ve kuvvetlerinin onlarla yüzleşme kararı vermek için birkaç saniyesi olduğunu belirtti.

Cooper, Bahreyn'deki Amerikan CBS kanalına verdiği televizyon röportajında, Yemen füzeleri ve insansız hava araçlarının fırlatıldıktan sonra hedefi 75 saniye içinde vurabildiğini belirterek, şunları söyledi: "Herhangi bir hedefi vurmaya karar vermek için yalnızca 9 ila 15 saniyemiz var dedi.

Cooper, "hiç kimsenin ticari gemileri veya ABD Donanması gemilerini balistik füzelerle hedeflemediğine" dikkat çekerek, "İran'ı, Amerikan ordusunu hedef almak için Yemenlileri istihbarat bilgileri ile desteklemekle" suçladı.

ABD Beşinci Filosunun ABD Donanması'na ait bir filo olması ve Bahreyn'in karşısındaki karasularında konuşlanmış olması dikkat çekicidir.

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı