Abbas, Türkiye'den yardım istedi

Abbas, Türkiye'den yardım istedi

Mahmud Abbas, Mescid-i Aksa'yı hedef alan ihlallerinin kaygı verici olduğuna işaret ederek, bu sorunla ilgili Türkiye’den yardım istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas Siyasi Büro Şefi Meşal ile telefonda görüştü. Erdoğan'ın, İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin son bulmasının bölge barışı açısından büyük önem taşıdığına değinerek, Türkiye olarak BM Güvenlik Konseyi üyeleri nezdinde konuyla ilgili girişimde bulunacaklarını söylediği öğrenildi.

Erdoğan Çarşamba gecesi telefonda görüştüğü Abbas ve Meşal'den Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlaller hakkında bilgi aldı. Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın Kudüs'te Yahudi yerleşimciler tarafından son haftalarda Mescid-i Aksa'yı hedef alan ihlallerinin kaygı verici olduğuna işaret ederek, bu sorunla ilgili Türkiye’den yardım istediği öğrenildi.

Meşal'in de Kudüs'teki gerilim konusunda ayrıntılı bilgi verdiği kaydedildi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, ihlallerin son bulmasının bölge barışı açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Erdoğan, muhataplarına Türkiye olarak BM Güvenlik Konseyi üyeleri nezdinde konuyla ilgili girişimde bulunacaklarını söyledi.

sürecek...