Slovenya, Filistin Devleti'ni tanıma prosedürlerini başlattı

Slovenya, Filistin Devleti'ni tanıma prosedürlerini başlattı

Slovenya, İspanya, İrlanda ve Malta'ya katılarak Filistin'in bağımsız bir devlet olarak tanınmasına ilişkin kararnameyi onayladı.

İngiliz " The Guardian " gazetesi, Sloven hükümetinin bugün Perşembe günü bağımsız Filistin devletinin tanınmasına ilişkin bir kararnameyi onayladığını doğruladı ve bu kararın önümüzdeki Haziran ayında onay için Parlamentoya gönderileceğini kaydetti.

Slovenya Başbakanı Robert Golub düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: "Filistin'i tanıma kararnamesi, hükümetin Gazze'deki zulmü mümkün olan en kısa sürede sona erdirme çabalarının bir parçasıdır." Nihai kararın, planlanan bir sonraki tarihten önce alınabileceğini de sözlerine ekledi.

Geçen Mart ayında Slovenya da ortak bir bildiriyle İspanya, İrlanda ve Malta'ya katılarak, devlet kurma koşulları karşılandığında Avrupa Birliği ülkelerinin "Filistin'i tanımaya hazır" olduğunu duyurmuştu.

Sloven yetkililer bu adımın olumlu bir etki yaratacağını ve Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına varılması ve mahkumların serbest bırakılması yönündeki çabaların güçlendirilmesine katkıda bulunacağını umuyor.

Aynı bağlamda Bahamalar hükümeti , Filistin Devleti'ni resmi olarak tanıdığını duyurdu ve Orta Doğu'daki çatışmayı sona erdirmek için "iki devletli çözüme" desteğini teyit etti.