Abbas: İsrail ile İmzalanan Anlaşmalara  Uymayacağız

Abbas: İsrail ile İmzalanan Anlaşmalara Uymayacağız

Abbas: İsrail ile imzalanan anlaşmalara bağlı kalmayacağız

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Perşembe günü, ülkesinin İsrail ile imzalanan anlaşmalara uymayacağını ve İsrail ile ilişkileri gözden geçireceğini söyledi.

Bu, Astana'da (Kazakistan) düzenlenen Asya'da Etkileşim ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (SICA) öncesi konuşmasında geldi ve Filistin resmi televizyonunda yayınlandı.

Abbas, "Statükonun devamını kabul etmeyeceğiz ve İsrail ile imzalanan anlaşmalara bağlı kalan tek taraf biz olmayacağız, İsrail ile genel ilişkimizi gözden geçireceğiz, özür ve tazminat talep edeceğiz" dedi.

1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti topraklarının İsrail tarafından işgal edilmesinden kurtulmaya çalışıyoruz ve bunu siyasi ve diplomatik yollarla, uluslararası hukuka saygıyla gerçekleştirmeye inanıyoruz dedi

Abbas, "uluslararası meşruiyet kararlarının ve Arap Barış Girişimi'nin uygulanması için uluslararası desteğin harekete geçirilmesi ve Filistin Devleti'nin tanınması için Filistin çabalarının desteklenmesi" çağrısında bulundu.

2014'ten bu yana, Tel Aviv'in yerleşimleri durdurmayı reddetmesi ve "iki devletli çözüm" fikrini reddetmesi nedeniyle Filistinliler ve İsrailliler arasındaki barış süreci durdu.

Filistinliler, 1967'de işgal edilen Filistin topraklarının sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurmak ve anlaşmaya varmak için uluslararası bir barış konferansının toplanmasını talep ediyor.

Filistin Devlet Başkanı, "Balfour Deklarasyonu nedeniyle İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nden bir özür ve tazminat gerekliliği" talebini yineledi.

“Balfour Deklarasyonu”, İngiltere Dışişleri Bakanı Arthur James Balfour'un 2 Kasım 1917'de Lord (Yahudi) Lionel Walter de Rothschild'e gönderdiği ve hükümetinin bu konuda her türlü çabayı göstereceğini belirttiği mektuba verilen ortak isimdir.