4 Oğlunu Şehit Veren Anneye "Filistinlilerin Hansa'sı" Lakabı Verildi!

4 Oğlunu Şehit Veren Anneye "Filistinlilerin Hansa'sı" Lakabı Verildi!

İşgal askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği saldırılarda 4 oğlunu kaybeden Amine Gannam, Filistin sokaklarında "Filistinlilerin Hansa'sı" olarak anılıyor.

Hazreti Ömer zamanında Kadisiye Savaşı'na katılarak 4 oğlunu şehit veren şair kadın sahabe Hazreti Hansa'ya benzetilen 70'li yaşlardaki Filistinli Amine Gannam, Nur Şems Mülteci Kampı'ndaki El-Menşiyye Mahallesi'nde bulunan evinde büyük bir sabır, metanet ve kararlı duruş örneği sergiliyor.

Amine Gannam, 19 Ekim 2023'te işgal rejimine ait insansız hava aracının kamptaki bir alanı bombalaması sonucu 2 oğlunu kaybetmiş. Geçen kasım ayında oğlu Abdullatif'i ölümcül bir hastalık nedeniyle toprağa veren acılı anne, işgal ordusunun Nur Şems Mülteci Kampı'na düzenlediği son saldırılarda da diğer oğulları Selim ve Mahmud'u şehit vermiş.

"Bu, gurur duyduğum oğullarımın kanıdır"
AA muhabirine konuşan Amine Gannam, "Beni 4 oğlumun şehadeti ile şereflendiren Allah'a hamdolsun." dedi.

Acılı anne, omzunda taşıdığı ve üstünde oğullarının kan izlerinin bulunduğu Filistin kefiyesini işaret ederek, "Bu, gurur duyduğum oğullarımın kanıdır. Bu, sakladığımız şehitlerimizin kanıdır." ifadesini kullandı.

Filistinli anne, oğlu Selim'in öldürülmesini ise şöyle anlattı:

"Oğlum Selim, abdest alıp namazını kıldıktan sonra evine doğru yola çıktı. Silahsız olmasına rağmen İsrailli keskin nişancıların kurşunlarıyla öldürüldü. İsrail, ambulans ekiplerinin yaralı oğlumu hastaneye götürmesine izin vermeyince oğlum şehit oldu ve ordu çekilene kadar burada benim evimde kaldı."

DOĞRUHABER