28 Şubat Mağdurlarının Sesini Duyun Artık !

28 Şubat Mağdurlarının Sesini Duyun Artık !

28 Şubat dönemi ve sonrasında yaşatılan mağduriyetleri anlatan gazeteci Serdar Kılıç ve Av. Hamza Uçan, yaklaşık 600 kişinin hâlâ ceza evinde olduğunu belirttiler.

Türkiye'de 28 Şubat döneminde FETÖ'nün yaşattığı mağduriyetler ve Devlet Güvenlik Mahkemeleri (DGM) adıyla alınan kararlar bir televizyon kanalında ele alındı. Gazeteci Serdar Kılıç ve Av. Hamza Uçan 28 Şubat dönemi ve sonrasında yaşatılan mağduriyetleri anlattı.

İlkha'nın aktardığı haberde; "Bugün 28 Şubat denildiği zaman sadece başörtüsü mağduriyetleri akıllara geliyor. Lakin zindanlarda adalet bekleyen Müslümanlar da var." denildi.

Bugün cezaevlerinde bulunan 600'e yakın 28 Şubat mağduru var. Bunların cezaevlerinde bulunmasında rol oynayan Hakim ve Savcıların yüzde yetmişi FETÖ ile bağlantısı tespit edilen ve daha sonra açığa alınan isimler.

Kumpasların devam ettiğine dikkat çeken Av. Uçan, "Bunlardan biri İlhan Doğan, Mahkeme başkanı Metin Özçelik üyeler Birol Bilen ve Mehmet Ekinci Savı bugün kırmızı bültenle aranan Celal Kara. Cihat Özbolat, Fetullah Gülen hakkındaki yakalama kararını kaldıran Şerafettin liste tarafından mahkum edilmiş bir isim, 24 senedir cezaevinde. Salih Mirzabeyoğlu dosyasında Fetullahçıların çok ciddi kararlarının olduğunu görmek mümkün. Üstelik kumpaslarda devam ediyor." dedi.

Uçan konuşmasının devamında, "Bunun en tipik örneği olarak Vasat davası olarak görünen medyada Şahımerdan Sarı Hoca ismiyle tanınan ilim adamının cezaevine atılış süreci. Gaziantep'te ilim işleriyle uğraşan bu Hoca, Fetullahçı terör örgütüyle irtibatı bilinen ve sonrasında meslekten ihraç edilen Hakim ve Savcılar tarafından bir yargı kumpasına maruz bırakılıyor. Vatikan'ın 'Dinlerarası Diyalog' denilen tuzağının farkına varıyor. Bunu gazetelerde ve televizyonlarda çok cesur bir şekilde dile getiriyor. Buna karşı bir direnç göstermesi sebebiyle Fetullahçılar tarafından hedefe konuluyor ve 12 ay, 6 ay süre ile cezaya mahkum ediliyor ve konu burada bitmiyor. Şahımerdan Sarı Hoca hakkındaki hapis kararı kesinleştikten sonra kendisi Kuzey Irak'a geçmek zorunda kalıyor ve orada da 17-25 Aralık yargısal darbeden sonra dik durmak suretiyle bir televizyon programına katılan Şahımerdan Sarı Hoca, katıldığı televizyon programında yine Fetullah Gülen'in Vatikan'ın işlerini yapan taşeron biri olduğunu haykırıyor ve bu sebeble Erbil kentinde uzaktan yakından alakası olmayan bir suçla Fetocular tarafından suçlanarak cezaevine konuluyor. Bin 200 güne yakın bir zamandır Şahımerdan Sarı Hoca zindanda bulunmakta." ifadelerini kullandı.

Uçan son olarak, "28 Şubat mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Bugün tek, tük Fetocular de serbest kaldığı bilgileri medyada mevcut. Sormamız gereken asıl soru şu, bunu öncelikle kendimize sormalıyız. 28 Şubat mağduriyetlerinin sona erebilmesi için Türkiye'de gerçek manada terör örgütlerinin mi bitmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.