2021'de 78 Filistinli Çoçuk Canından Oldu !

2021'de 78 Filistinli Çoçuk Canından Oldu !

Filistin İstatistik Merkezi Yaptığı açıklamada 2021'de 78 Filistinli Çoçuk Canından Oldu dedi

Filistin İstatistik Merkezi, 160 Filistinli çocuğun İsrail işgal rejimi cezaevlerinde ve uluslararası hukuku ve Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni ihlal eden koşullarda tutulduğunu da bildirdi.

Bu arada Filistin Esir Kulübü, 5 Nisan tarihine tekabül eden Filistin Çocuk Günü'nün arifesinde, işgal güçlerinin Filistinli çocuklara yönelik zulümleri hakkında yayınladığı raporda; İsrail işgal yönetiminin 2015 yılından Mart 2022'nin sonuna kadar geçen süre içinde toplam 9 bin Filistinli çocuğu esir ettiğini dile getirdi.

Filistin Esir Kulübü, halen işgal rejiminin zindanlarında ergenlik yaşının altında 160 Filistin çocuk esirin bulunduğuna dikkat çekti. Bunların işgal rejiminin Ofer, Damon ve Mecdu cezaevlerinde tutulduğu belirtildi.

Esir Kulübü yaptığı açıklamada, çocukların esir edilmesinin işgal rejiminin değişmeyen politikalarından biri olduğuna ve çocukların genellikle, yahudileştirme faaliyeti çerçevesinde inşa edilen yerleşim merkezlerine yakın köylere, kasabalara, beldelere veya mülteci kamplarına ya da işgal altındaki Kudüs'ün mahallelerine yapılan baskınlarda esir edildiğine dikkat çekti.(Ajanslar)