2 Bin Dolarlık Uçağı Düşürmek için 2 Milyon Dolarlık Roket!

2 Bin Dolarlık Uçağı Düşürmek için 2 Milyon Dolarlık Roket!

Politico: Washington, Husi saldırılarıyla yüzleşmenin maliyetinden endişeli

Amerikan gazetesi "Politico", Pentagon'daki yetkililerin, Kızıldeniz'deki kargo gemilerini hedef alan Husi insansız hava araçlarını ve füzelerini düşürme sürecinin artan maliyetinden endişe duyduklarını söyledi ve Yetkili bir füzenin iki milyon dolara mal olduğunu bu füzelerin iki bin dolara mal olan bir insansız hava araçlarını engellemek için kullanıldığını açıkladı.

Savunma Bakanlığı yetkilileri ve uzmanları, bu görev için en etkili füzenin Standart Füze-2 olarak bilinen orta menzilli hava savunma füzesi olduğunu belirtti.

Bu füze 92 veya 130 deniz miline kadar menzile ulaşabiliyor. En son sürüm olan Block IV'ün maliyeti ise 2,1 milyon dolar. Bir Pentagon yetkilisi, ABD Donanması gemilerinin son iki ay içinde Kızıldeniz'de 38 insansız hava aracı ve füzeyi düşürdüğünü söyledi.

Amerikan gazetesi, Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkilinin "Maliyetin karşılanması bizim çıkarımıza değil" dediğini aktardı. Uzmanlar bunun çözülmesi gereken bir sorun olduğunu söylüyor ve Savunma Bakanlığı'na hava savunması için daha ucuz seçenekler aramaya başlama çağrısında bulunuyorlar.

Eski bir Savunma Bakanlığı yetkilisi ve CIA görevlisi olan Mick Mulroy, "Bu hızla bir sorun haline geliyor çünkü füzelerini ve insansız hava araçlarını vursak bile bu onların avantajına oluyor" dedi.

TERCÜME TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı