"Zenciliği Kabul Etmiyoruz"

"Zenciliği Kabul Etmiyoruz"

Ararlık 2011, Türkiyeli kadına seçme hakkı verilişinin, fakat başörtülü kadının seçilme hakkı elde edilemeyişinin 77.yıldönümünde...

Tevhidhaber / Haber Merkezi

Ararlık 2011, Türkiyeli kadına seçme hakkı verilişinin, fakat başörtülü kadının seçilme hakkı elde edilemeyişinin 77.yıldönümünde,bu insan hakları ayıbını protesto için İzmit İnsan Hakları  Parkı, Özgürlük Meydanında bulunan, İnsan Hakları Anıtına siyah çelenk bırakıldı ve bir basın açıklaması yapıldı. 5 Ararlık 2011 Pazartesi günü saat 12.30'da yapılan basın açıklamasını Kocaeli ( Kartepe )İnsan hakları derneği üyesi Sevil Akbaş okudu.Ayrıca başörtülü bayanlar, "Başörtümle, başbakan, belediye başkanı, milletvekili olmak istiyorum, başörtümle seçilmek istiyorum" yazan pankartlar tuttular.

 

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ:

 

5ARALIK 2011 BAŞÖRTÜLÜ KADININ SEÇİLME HAKKINI KAZANAMAYIŞININ 77.YILI İLE İLGİ,

İNSAN HAKLARI ANITINA SİYAH ÇELENK BIRAKMA VE BASIN AÇIKLAMASI

 

                  Değerli halkımız ve basın mensupları, her türlü kadına seçme hakkı verilişinin,  fakat ancak, başı açık kadınlara seçilme hakkı verilişinin 77. yılında, ülkemiz bu insan hakları ayıbıyla, hala bir 3.dünya ülkesi olma hüviyetini taşıyor. Kadınımızın başörtüsüyle hala seçilme hakkı yok. Küresel Cinsiyet Eşitliği Raporuna  göre, 134 ülke arasında Türkiye "küresel cinsiyet ayrımcılığı endeksi" bölümünde, kadına karşı ayrımcılıkla, 129.sırada yer alıyor. Oligarşi, statükocu malum minik azınlık, Türkiye'nin çağdışı, ayrımcı, faşizan konumunu  muhafaza etmekte  ısrarlı. Minik azınlık, gücü olmasa da, bunu korkutmayla çok iyi beceriyor, başörtülü kadını, başörtüsünden dolayı, hiçbir kanuni dayanağı olmayan, kamusal alan yasağı bahanesiyle, meclise sokmuyor, belediye başkanı yapmıyor, sandık seçim kurulu müşahidi bile yapmıyor.

 

         Bu ülkenin kadının % 65 başörtülü. Merve Kavakçı olayında gördük, bu ülkenin %65 oluşturan, başörtülü kadınına nasıl hakaret edildiğini, nasıl meclisten kovulduğunu. Bu ülkeyi, Milletin Meclisini, babalarının tapulu malı sanan birileri, başörtülü kadını öteki olarak addedip, meclise almadı."Şu kadına haddini bildirin, atın dışarı" denildi. Bu çağdışı, gerici anlayışı, faşizan baskıyı, 70 milyon televizyonlardan hep beraber izledik. Halkın demokratik oylarıyla seçip meclise gönderdiği Merve Kavakçı, oligarşinin antidemokratik  faşizan girişimiyle meclisten çıkartıldı. Meclisten dışarı atılmakla kalınmadı, sen misin başörtüyle buraya gelmeye cüret eden? !, ani bir gece baskınıyla evi arandı ve apar topar vatandaşlıktan çıkartılarak, haddi bildirildi!.

 

       Ey zenci !,sen misin?, beyaz adamın, tepesinde "hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" yazan, göstermelik meclisine başörtüsüyle girmeye kalkan!.Sen o yazıya inanma!, orada öyle yazsa da, iyi bil ki hakimiyet bu ülkede ayrımcı,insan hakları ihlalcisi, minik bir azınlığındır.Birileri % 50 ile seçilse bile, statükocunun şerrinden korkarak, başörtülüyü aday göstermeyi teklif dahi edemez.Çünkü kadının başörtüsüyle sosyal hayatta yer alması, statükonun görünmez anayasasında "teklif dahi edilemez" maddeleri arasındadır.Başörtülü bir zenciysen, bu ülkede haddini bileceksin,  beyaz adamın, çağdışı insan hakları ayıbına tabi olacaksın!!.

 

         Bu güne kadar bu şekilde gelen senaryoyu asla ve asla kabul etmiyoruz. Birileri aklınca kadınımıza, bu günde, ne kadar şanslı olduğunu hatırlatmaya çalışıyor.Buna gülüyoruz ve soruyoruz, "siz kimi kandırıyorsunuz?".Türkiyeli kadına "seçme ve seçilme" hakkının verildiğinin iddia edildiği bu günde, biz yine soruyoruz, başörtüsüyle kadına, seçilme hakkı ne zaman verilecek?.Yıl 2012, Türkiye hala bu insan hakları ayıbıyla, çağdışı uygulamalarıyla mı? anılacak?."Kadın kafes arkasında esirdi" diyenler, sizin çağdışı statükonuzun, parmaklıklarının arkasından kadın ne zaman kurtulacak?, yoksa bu gerici ayrımcılığı 1000 ! yıl daha sürdürmek niyetinde misiniz?.

 

           Hiç heveslenmeyin statükocular, gerici kafa yapınızla, bu dünyanın insani değerleri karşısında tutunamayacaksınız, çağdışı ayrımcılığınızı sürdüremeyeceksiniz, adım adım sona yaklaşıyorsunuz. Günümüzün dünyasında sizler gibi köhnemiş kafalı, insan hakları ihlalcilerine yer yok. İnsanlar artık şekilleriyle değil, giysileriyle değil yaptığı işle, başarısıyla, zeka ve yetenekleriyle değerlendiriliyor modern dünyada.Bu demode fikirlerinizle, faşizan anlayışınızla siz bittiniz, son perdeyi, uzatmaları oynuyorsunuz!, bunu iyi bilin.

 

            Biz bu ülkede zenciliği asla kabul etmiyoruz, statükocuların, minik azınlığın bu insan hakları ihlalini kabul etmiyoruz. Bu yasakçı uygulama, insan hakları ayıbı ortadan kalkana kadar, ülkemiz bu çağdışı uygulamadan kurtulana kadar,  her 5 Aralıkta İnsan Hakları Anıtına siyah çelenk bırakacağımızı bildiriyor, katıldığınız için teşekkür ediyoruz.

 

KOCAELİ (KARTEPE) İNSAN HAKLARI DERNEĞİ ADINA